♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Citronbagt kalkunbryst med bacon og timian

Tilføj retten

2
Fryseegnet
Citronbagt kalkun

Ingredienser


175 g kalkunbryst
1 lille løg (ca. 50 g)
2 små fed hvidløg (ca. 4 g)
4 tsk. usaltet smør (ca. 20 g) eller oliemargarine
1 tsk. tørret timian
1 spsk. citronsaft (fra ½ citron/15 g)
2 tsk. revet citronskal (fra ½ citron/10 g)
2 skiver bacon (ca. 20 g)

Sådan gør du:

  • Brun kalkunbrystet i lidt olie.
  • Blend løg, hvidløg, smør, timian, peber, citronsaft og revet citronskal sammen til en marinade. Brug evt. minihakker.
  • Læg kalkunbrystet i et ovnfast fad og massér marinaden godt ind i kødet (dette kan med fordel gøres et par timer før, så kødet kan trække ekstra smag).
  • Pak kalkunen ind i bacon og bag ved 180 grader i almindelig ovn i ca. 20 minutter alt efter størrelsen på kalkunbrystet.
  • Kødet skal være lyst men stadig saftigt.
  • Spis f.eks. sammen med perlebygsalat (se vores opskrift på perlebygsalat).

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du reducere til 100 gram kalkunbryst. Spis evt. lidt mere perlebygsalat eller spis et stykke brød til.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du sagtens anvende denne opskrift.

Tips:


  • Frys gerne bacon ned, så har du til en anden dag. Klip pakken over i 3 dele, så behøver du ikke have fat i alle skiverne. Gem løg i en bøtte med låg i køleskabet og skær løbende skiver af.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal430,0215,0
Protein i gram42,021,0
Kulhydrat i gram7,03,5
Fedt i gram26,013,0
Kalium i mg620,0310,0
Kalium (kogt)620,0310,0
Fosfat i mg330,0165,0
Salt i gram0,90,4

Ingredienser

175 g kalkunbryst
1 lille løg (ca. 50 g)
2 små fed hvidløg (ca. 4 g)
4 tsk. usaltet smør (ca. 20 g) eller oliemargarine
1 tsk. tørret timian
1 spsk. citronsaft (fra ½ citron/15 g)
2 tsk. revet citronskal (fra ½ citron/10 g)
2 skiver bacon (ca. 20 g)