♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Chili sin carne

Tilføj retten

2
Ikke fryseegnet
Chili sin carne

Ingredienser


1 spsk. rapsolie
½ tsk. chilipulver
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. paprika
¼ tsk. peber
200 g tofu (sojabønneost)
1½ dl ris (ca. 100 gram) (kan erstattes af en majspandekage/tortilla pr. person)
25 g (½ lille) løg
50 g squash
50 g peberfrugt
120 g kidneybønner fra dåse (½ dåse)
1 mellemstor tomat (ca. 100 gram)
2 spsk. creme fraiche 18 %

Sådan gør du:

  • Olie blandes med chili, spidskommen, paprika og peber. Tofu skæres i tern og blandes i. Lad det stå og trække, mens resten gøres klar.
  • Kog ris efter anvisning på pakken.
  • Løg, squash, tomat og peberfrugt skæres i tern.
  • Hæld kidneybønner i en sigte og skyl dem godt. Du skal kun bruge ½ dåse, gem resten i køleskabet og brug i en salat i morgen.
  • Varm en pande med høje kanter op, svits tofu ved god varme og tilsæt derefter grøntsagerne.
  • Tilsæt kidneybønner og lad det simre.
  • Skær tomat i tern og bland i retten.
  • Retten serveres med ris og en klat creme fraiche.

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du sagtens bruge denne opskrift. Mængden af tofu kan evt. reduceres til 100-150 gram.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du sagtens bruge denne opskrift. Hvis du er glad for kidneybønner, kan du evt. tilføje ekstra til retten.

Tips:


  • Udfordringen ved at være vegetar er, at det kan være svært at få nok protein uden at få for meget kalium og fosfat. Da optagelsen er lavere fra vegetabilske fødevarer, accepteres et lidt højere indhold end ellers.
  • Vil du høre Nyreforeningens diætist Sofie Wendelboe fortælle om chili sin carne, så se her.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal900,0450,0
Protein i gram37,018,5
Kulhydrat i gram110,055,0
Fedt i gram31,015,5
Kalium i mg1.230,0615,0
Kalium (kogt)1.230,0615,0
Fosfat i mg680,0340,0
Salt i gram0,10,1

Ingredienser

1 spsk. rapsolie
½ tsk. chilipulver
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. paprika
¼ tsk. peber
200 g tofu (sojabønneost)
1½ dl ris (ca. 100 gram) (kan erstattes af en majspandekage/tortilla pr. person)
25 g (½ lille) løg
50 g squash
50 g peberfrugt
120 g kidneybønner fra dåse (½ dåse)
1 mellemstor tomat (ca. 100 gram)
2 spsk. creme fraiche 18 %