Chili con carne
Ingredienser
2 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
500 gram hakket oksekød
1 dåse hakkede/flåede tomater
1 frisk rød chili
1 peberfrugt
1,5 stilk bladselleri
2 gulerødder
6 dl vand
100 gram bønner fra dåse
4 dl ris
Sådan gør du:
- Varm olien op i en tykbundet gryde.
- Pil og hak løg og hvidløg og svits begge dele et par minutter i olien.
- Tilsæt hakket oksekød og steg det sammen med løg og hvidløg, indtil det er brunt.
- Tilsæt tomater og frisk hakket chili.
- Rens peberfrugt og bladselleri og skær dem i mindre stykker.
- Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
- Kog grøntsagerne i letsaltet vand i 5 minutter og kassér herefter kogevandet.
- Kog risene efter anvisningen på pakken.
- Hæld bønnerne fra dåsen over i en si og skyl dem.
- Tilsæt de kogte grøntsager og bønnerne til retten og smag til med salt og peber.
- Serveres med ris
Variation:
- Man kan også servere naan brød til.
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 2.669,0 | 667,3 |
Protein i gram | 149,0 | 37,3 |
Kulhydrat i gram | 314,0 | 78,5 |
Fedt i gram | 84,0 | 21,0 |
Kalium i mg | 3.239,0 | 809,8 |
Kalium (kogt) | 2.951,0 | 737,8 |
Fosfat i mg | 957,0 | 239,3 |
Salt i gram | 1,4 | 0,3 |
Ingredienser
2 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
500 gram hakket oksekød
1 dåse hakkede/flåede tomater
1 frisk rød chili
1 peberfrugt
1,5 stilk bladselleri
2 gulerødder
6 dl vand
100 gram bønner fra dåse
4 dl ris