Cheesecake i glas
Ingredienser
10 stk. bastognekiks
40 g usaltet smør
100 g creme fraiche 38 %
200 g neutral friskost eller flødeost
70 g flormelis
2 spsk. citronsaft
15 g vaniljesukker
Sådan gør du:
- Knus kiksene i en blender til fine små krummer og bland det sammen med smeltet smør.
- Fordel kiksemassen i fire flotte glas og sørg for at kiksemassen er presset godt ned i bunden af glasset. Stil glassene i køleskabet i en times tid.
- Pisk creme fraiche, flødeost, flormelis, citronsaft og vanilje godt sammen til en luftig creme.
- Fordel ostecremen oven på kiksebunden i de fire glas.
- Opbevar desserterne i køleskabet indtil servering.
Variation:
Tips:
- Pynt desserterne inden servering med marengskys, revet citronskal og mynteblade.
- Næringsindholdet er beregnet uden pynten.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.932,0 | 483,0 |
Protein i gram | 23,6 | 5,9 |
Kulhydrat i gram | 72,0 | 18,0 |
Fedt i gram | 127,2 | 31,8 |
Kalium i mg | 236,0 | 59,0 |
Kalium (kogt) | 236,0 | 59,0 |
Fosfat i mg | 187,0 | 46,8 |
Salt i gram | 2,0 | 0,5 |
Ingredienser
10 stk. bastognekiks
40 g usaltet smør
100 g creme fraiche 38 %
200 g neutral friskost eller flødeost
70 g flormelis
2 spsk. citronsaft
15 g vaniljesukker