Brunkager
Ingredienser
500 g hvedemel
125 g margarine eller smør
200 g brun farin
1 æg
1 knivspids hjortetaksalt
1½ tsk. stødt nellike
175 g sirup
Sådan gør du:
- Ælt først fedtstof og brun farin sammen.
- Tilsæt derefter æg, sirup, hjortetaksalt og krydderier, og ælt det godt sammen.
- Tilsæt hvedemelet, og arbejd det hele grundigt sammen.
- Afkøl dejen – gerne i køleskab – til den er blevet så fast, at den kan rulles ud til 2-3 mm’s tykkelse.
- Stik kagerne ud med en kageudstikker eller glas ca. 5 cm i diameter eller skær med en kagespore.
- Bag kagerne i 6-7 min. i en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 200° C).
Variation:
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 4.123,0 | 41,2 |
Protein i gram | 57,0 | 0,6 |
Kulhydrat i gram | 693,0 | 6,9 |
Fedt i gram | 118,0 | 1,2 |
Kalium i mg | 1.908,0 | 19,1 |
Kalium (kogt) | 1.908,0 | 19,1 |
Fosfat i mg | 736,0 | 7,4 |
Salt i gram | 2,0 | 0,0 |
Ingredienser
500 g hvedemel
125 g margarine eller smør
200 g brun farin
1 æg
1 knivspids hjortetaksalt
1½ tsk. stødt nellike
175 g sirup