Brunede kartofler
Ingredienser
120 g kartofler på glas
1 spsk. sukker
½ spsk. smør
Sådan gør du:
- Hæld kartofler i en sigte. Dup dem tørre med køkkenrulle.
- Smelt sukkeret på en tør pande ved jævn varme, indtil det er lysebrunt.
- Tilsæt smør og derefter kartofler.
- Vend forsigtigt kartoflerne i karamelmassen, indtil de er lysebrune over det hele.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
Tips:
- Kartofler på glas har samme indhold af kalium, som kartofler kogt efter anbefalingen. Derfor er det et godt valg til brunede kartofler.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 175,0 | 175,0 |
Protein i gram | 1,7 | 1,7 |
Kulhydrat i gram | 27,0 | 27,0 |
Fedt i gram | 6,0 | 6,0 |
Kalium i mg | 275,0 | 275,0 |
Kalium (kogt) | 275,0 | 275,0 |
Fosfat i mg | 37,0 | 37,0 |
Salt i gram | 0,7 | 0,7 |
Ingredienser
120 g kartofler på glas
1 spsk. sukker
½ spsk. smør