♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Brunede kartofler

Tilføj retten

1
Ikke fryseegnet
Brunede kartofler

Ingredienser


120 g kartofler på glas
1 spsk. sukker
½ spsk. smør

Sådan gør du:

  • Hæld kartofler i en sigte. Dup dem tørre med køkkenrulle.
  • Smelt sukkeret på en tør pande ved jævn varme, indtil det er lysebrunt.
  • Tilsæt smør og derefter kartofler.
  • Vend forsigtigt kartoflerne i karamelmassen, indtil de er lysebrune over det hele.

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.

Tips:


  • Kartofler på glas har samme indhold af kalium, som kartofler kogt efter anbefalingen. Derfor er det et godt valg til brunede kartofler.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal175,0175,0
Protein i gram1,71,7
Kulhydrat i gram27,027,0
Fedt i gram6,06,0
Kalium i mg275,0275,0
Kalium (kogt)275,0275,0
Fosfat i mg37,037,0
Salt i gram0,70,7

Ingredienser

120 g kartofler på glas
1 spsk. sukker
½ spsk. smør