Brun sovs
Ingredienser
1 spsk. usaltet smør eller evt. andefedt
½ spsk. hvedemel
2 dl stegesky (eller vand tilsat 1/10 bouillonterning)
Et dryp kulør
Peber
½ tsk. ribsgelé
Sådan gør du:
- Fedtstoffet smeltes og brunes.
- Rør melet i.
- Tilsæt bouillon/sky lidt ad gangen og kog sovsen igennem i ca. 10 minutter.
- Tilsæt lidt kulør og smag til med peber og ribsgelé.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 140,0 | 70,0 |
Protein i gram | 0,7 | 0,4 |
Kulhydrat i gram | 7,6 | 3,8 |
Fedt i gram | 12,0 | 6,0 |
Kalium i mg | 22,0 | 11,0 |
Kalium (kogt) | 22,0 | 11,0 |
Fosfat i mg | 14,0 | 7,0 |
Salt i gram | 0,7 | 0,4 |
Ingredienser
1 spsk. usaltet smør eller evt. andefedt
½ spsk. hvedemel
2 dl stegesky (eller vand tilsat 1/10 bouillonterning)
Et dryp kulør
Peber
½ tsk. ribsgelé