Broccolisalat med bacon, rødløg, peberfrugt og pinjekerner
Ingredienser
100 g kogt broccoli i buketter
25 g rødløg i tern
75 g gul og rød peberfrugt i tern
50 g ristet bacon i tern
Evt. 1 spsk. ristede pinjekerner
½ dl creme fraiche 38 %
½ tsk. sød sennep
2 spsk. purløg
Peber
Sådan gør du:
- Broccoli brækkes i buketter og koges i vand tilsat salt (1 tsk. salt pr. 1 l vand).
- Rødløg og peberfrugt snittes i fine tern.
- Bacon ristes på en pande, og fedtet drypper af på et stykke køkkenrulle.
- Pinjekerner ristes på en pande.
- Dressing blandes af creme fraiche, sød sennep og purløg. Smages til med peber.
- Broccoli blandes med dressing. De øvrige ingredienser tilsættes.
- Gem lidt bacon og peberfrugt til at pynte med på toppen.
Variation:
- Vælger du at tilsætte pinjekerner, giver det 50 mg ekstra kalium og 50 mg ekstra fosfat.
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du evt. halvere mængden af bacon.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået en nyretransplantation, er det ikke nødvendigt at koge broccoli i 5 minutter, men det er nok med et opkog.
Tips:
- Vælg de frugter og grøntsager, som er i sæson, f.eks. broccoli og blomkål om sommeren. Så er det ofte muligt at finde friske, lokalt dyrkede versioner, og det er godt både for pengepung og bæredygtighed.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 300,0 | 150,0 |
Protein i gram | 16,0 | 8,0 |
Kulhydrat i gram | 9,0 | 4,5 |
Fedt i gram | 21,0 | 10,5 |
Kalium i mg | 830,0 | 415,0 |
Kalium (kogt) | 720,0 | 360,0 |
Fosfat i mg | 250,0 | 125,0 |
Salt i gram | 1,7 | 0,8 |
Ingredienser
100 g kogt broccoli i buketter
25 g rødløg i tern
75 g gul og rød peberfrugt i tern
50 g ristet bacon i tern
Evt. 1 spsk. ristede pinjekerner
½ dl creme fraiche 38 %
½ tsk. sød sennep
2 spsk. purløg
Peber