Børnesmåkager
Ingredienser
150 g brun farin
1½ dl sirup
150 g margarine
1 tsk ingefær
3 tsk kanel
½ tsk nelliker
2 tsk natron
1 æg
550 g hvedemel
Udstiksforme
Glasur og farvet krymmel
Sådan gør du:
- Brun farin, sirup og margarine smeltes sammen.
- Tilsæt krydderier og natron.
- Afkøl dejen og tilsæt æg og hvedemel.
- Dejen æltes godt sammen, og hviler i køleskabet mindst en time eller til næste dag.
- Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse og stik så dejen ud med udstiksformene.
- Bages i ca. 8 min. ved 200° C (varmluft 180° C).
- Når kagerne er kølet af, kan de dekoreres med glasur og farvet krymmel.
Variation:
Tips:
- Vær opmærksom på, at næringsindholdet er beregnet uden glasur og krymmel.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 4.354,0 | 43,5 |
Protein i gram | 61,1 | 0,6 |
Kulhydrat i gram | 704,0 | 7,0 |
Fedt i gram | 136,0 | 1,4 |
Kalium i mg | 1.962,0 | 19,6 |
Kalium (kogt) | 1.962,0 | 19,6 |
Fosfat i mg | 784,0 | 7,8 |
Salt i gram | 9,5 | 0,1 |
Ingredienser
150 g brun farin
1½ dl sirup
150 g margarine
1 tsk ingefær
3 tsk kanel
½ tsk nelliker
2 tsk natron
1 æg
550 g hvedemel
Udstiksforme
Glasur og farvet krymmel