♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Boller i karry thaistyle

Tilføj retten

4
Fryseegnet
Boller i karry

Ingredienser


Kødboller
1 løg
400 gram hakket svinekød
2 spsk. hvedemel
1 æg
2 tsk. grøn karrypasta
Salt og peber
7 dl vand
1 bouillonterning

Karrysovs
1 gulerod
200 gram broccoli
1-2 tsk. hakket frisk chili
1 tsk. hakket ingefær
2 fed hvidløg
½ løg
1 spsk. raps- eller olivenolie
2-3 tsk. karry
3 dl bouillonvand fra tilberedningen af kødbollerne
4-5 tsk. majsstivelse
Salt og peber

Sådan gør du:

Kødboller

  • Pil løget og hak det fint. Bland det herefter med svinekødet og tilsæt mel, æg og karrypasta. Til sidst røres en smule salt og peber i.
  • Sæt en gryde med vand over og tilsæt en bouillonterning. Form bollerne af farsen ved hjælp af en ske og kom dem i vandet, når det koger.
  • Skru en smule ned for varmen, når alle bollerne er i vandet, og lad dem koge ved svag varme i ca. 8-10 minutter, indtil de er faste.
  • Når bollerne ligger i vandoverfladen, er de færdige og tages op. 3 dl af vandet gemmes til sovsen.

Karrysovs

  • Skræl guleroden og skær den i skiver. Skær broccolien ud i buketter. Kog gulerod og broccoli i 5 minutter i letsaltet vand og kassér herefter kogevandet.
  • Hak chili, ingefær, hvidløg og løg.
  • Varm ca. 1 spsk. raps- eller olivenolie op i en gryde og kom løg, chili, ingefær, hvidløg og karry heri. Svits det let under omrøring.
  • Tilsæt bouillonvandet.
  • Rør majsstivelse op i en smule koldt vand og tilsæt det lidt ad gangen under omrøring, indtil sovsen har den ønskede konsistens.
  • Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt broccoli og gulerod.
  • Kom til sidst kødbollerne i og varm igennem.

Variation:


Tips:


  • Retten kan serveres med ris og eventuelt en smule frisk koriander på toppen.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal1.104,0276,0
Protein i gram104,026,0
Kulhydrat i gram55,413,9
Fedt i gram47,812,0
Kalium i mg3.088,0772,0
Kalium (kogt)2.796,0699,0
Fosfat i mg1.184,0296,0
Salt i gram18,84,7

Ingredienser

Kødboller
1 løg
400 gram hakket svinekød
2 spsk. hvedemel
1 æg
2 tsk. grøn karrypasta
Salt og peber
7 dl vand
1 bouillonterning

Karrysovs
1 gulerod
200 gram broccoli
1-2 tsk. hakket frisk chili
1 tsk. hakket ingefær
2 fed hvidløg
½ løg
1 spsk. raps- eller olivenolie
2-3 tsk. karry
3 dl bouillonvand fra tilberedningen af kødbollerne
4-5 tsk. majsstivelse
Salt og peber