Boller i karry thaistyle
Ingredienser
Kødboller
1 løg
400 gram hakket svinekød
2 spsk. hvedemel
1 æg
2 tsk. grøn karrypasta
Salt og peber
7 dl vand
1 bouillonterning
Karrysovs
1 gulerod
200 gram broccoli
1-2 tsk. hakket frisk chili
1 tsk. hakket ingefær
2 fed hvidløg
½ løg
1 spsk. raps- eller olivenolie
2-3 tsk. karry
3 dl bouillonvand fra tilberedningen af kødbollerne
4-5 tsk. majsstivelse
Salt og peber
Sådan gør du:
Kødboller
- Pil løget og hak det fint. Bland det herefter med svinekødet og tilsæt mel, æg og karrypasta. Til sidst røres en smule salt og peber i.
- Sæt en gryde med vand over og tilsæt en bouillonterning. Form bollerne af farsen ved hjælp af en ske og kom dem i vandet, når det koger.
- Skru en smule ned for varmen, når alle bollerne er i vandet, og lad dem koge ved svag varme i ca. 8-10 minutter, indtil de er faste.
- Når bollerne ligger i vandoverfladen, er de færdige og tages op. 3 dl af vandet gemmes til sovsen.
Karrysovs
- Skræl guleroden og skær den i skiver. Skær broccolien ud i buketter. Kog gulerod og broccoli i 5 minutter i letsaltet vand og kassér herefter kogevandet.
- Hak chili, ingefær, hvidløg og løg.
- Varm ca. 1 spsk. raps- eller olivenolie op i en gryde og kom løg, chili, ingefær, hvidløg og karry heri. Svits det let under omrøring.
- Tilsæt bouillonvandet.
- Rør majsstivelse op i en smule koldt vand og tilsæt det lidt ad gangen under omrøring, indtil sovsen har den ønskede konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt broccoli og gulerod.
- Kom til sidst kødbollerne i og varm igennem.
Variation:
Tips:
- Retten kan serveres med ris og eventuelt en smule frisk koriander på toppen.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.104,0 | 276,0 |
Protein i gram | 104,0 | 26,0 |
Kulhydrat i gram | 55,4 | 13,9 |
Fedt i gram | 47,8 | 12,0 |
Kalium i mg | 3.088,0 | 772,0 |
Kalium (kogt) | 2.796,0 | 699,0 |
Fosfat i mg | 1.184,0 | 296,0 |
Salt i gram | 18,8 | 4,7 |
Ingredienser
Kødboller
1 løg
400 gram hakket svinekød
2 spsk. hvedemel
1 æg
2 tsk. grøn karrypasta
Salt og peber
7 dl vand
1 bouillonterning
Karrysovs
1 gulerod
200 gram broccoli
1-2 tsk. hakket frisk chili
1 tsk. hakket ingefær
2 fed hvidløg
½ løg
1 spsk. raps- eller olivenolie
2-3 tsk. karry
3 dl bouillonvand fra tilberedningen af kødbollerne
4-5 tsk. majsstivelse
Salt og peber