♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Boller i karry

Tilføj retten

2
Fryseegnet
Boller i karry

Ingredienser


Kødboller
175 g hakket kalv og flæsk 10-12 %
0,5 dl vand
0,5 dl hvedemel (ca. 30 g)
1 lille løg /halvdelen til fars og halvdelen til sovs (ca. 50 g)
1 æggehvide (eller 1 bæger med 1½ æggehvide uden tilsat fosfat)
0,25 tsk. peber, sort

Sovs
1 spsk. oliemargarine
1 tsk. karry, pulver
1 spsk. majsstivelse (7,5 g)
0,5 dl piskefløde 38 %
2 dl vand

Tilbehør:
1½ dl ris (120 g)

Sådan gør du:

  • Kødet lægges i en skål. Vand og mel røres til en jævning og blandes i kødet.
  • ½ løg rives og tilsættes farsen. Æggehvide og peber tilsættes, og farsen sættes i køleskabet.
  • Ris sættes over efter anvisning på pakken.
  • Den anden halvdel af løget hakkes fint.
  • Oliemargarine hældes i en gryde, karry og løg tilsættes og svitses.
  • Vandet tilsættes.
  • Majsstivelse opløses i piskefløde og tilsættes, når det koger.
  • Sæt vand over i en gryde, form farsen til kødboller og læg dem i det kogende vand. Når de flyder op til overfladen, er de klar.
  • Hæld bollerne i karrysovsen og server med ris.

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du dele portionen med kødboller til 3-4 portioner. Resten kan evt. fryses ned, så du kan tage 2-3 op pr. gang. Resten af retten kan tilberedes, som der står her. Hvis mængden bliver for lille, kan du koge 1 dl ris pr. portion.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået en nyretransplantation, kan du evt. vælge et helt æg fremfor kun æggehviden, og du kan bruge mælk i stedet for piskefløde og vand.

Tips:


  • Hvis du vil spare tid eller ikke har overskud til at lave farsen selv, så kan du i stedet købe en medisterpølse og tage farsen ud i kugler og ned i kogende vand. Så har du hurtig og nem mad.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal1.230,0615,0
Protein i gram53,026,5
Kulhydrat i gram130,065,0
Fedt i gram54,027,0
Kalium i mg980,0490,0
Kalium (kogt)980,0490,0
Fosfat i mg600,0300,0
Salt i gram0,50,3

Ingredienser

Kødboller
175 g hakket kalv og flæsk 10-12 %
0,5 dl vand
0,5 dl hvedemel (ca. 30 g)
1 lille løg /halvdelen til fars og halvdelen til sovs (ca. 50 g)
1 æggehvide (eller 1 bæger med 1½ æggehvide uden tilsat fosfat)
0,25 tsk. peber, sort

Sovs
1 spsk. oliemargarine
1 tsk. karry, pulver
1 spsk. majsstivelse (7,5 g)
0,5 dl piskefløde 38 %
2 dl vand

Tilbehør:
1½ dl ris (120 g)