♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Boller eller burgerboller

Tilføj retten

10
Fryseegnet
Boller eller burgerboller

Ingredienser


3,5 dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk. olie
½ tsk. salt
150 g fuldkornshvedemel
400-450 g hvedemel

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 225 grader.
  • Rør gæren ud i lunkent vand.
  • Ælt alle ingredienserne sammen til en smidig dej.
  • Lad dejen hæve i 45 min et lunt sted.
  • Slå dejen ned og form den til ca. 10 boller.
  • Lad dem efterhæve i ca. 30 min.
  • Bag dem i ovnen i 12-15 min. (afhænger af ovn).

Variation:


Tips:


  • Bolledejen kan også bruges til burgerboller. Der formes blot 4 store boller i stedet for 10. Bage tiden er uændret.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal2.211,0221,1
Protein i gram64,86,5
Kulhydrat i gram408,040,8
Fedt i gram24,82,5
Kalium i mg1.474,0147,4
Kalium (kogt)1.474,0147,4
Fosfat i mg1.167,0116,7
Salt i gram3,10,3

Ingredienser

3,5 dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk. olie
½ tsk. salt
150 g fuldkornshvedemel
400-450 g hvedemel