Boller eller burgerboller
Ingredienser
3,5 dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk. olie
½ tsk. salt
150 g fuldkornshvedemel
400-450 g hvedemel
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 225 grader.
- Rør gæren ud i lunkent vand.
- Ælt alle ingredienserne sammen til en smidig dej.
- Lad dejen hæve i 45 min et lunt sted.
- Slå dejen ned og form den til ca. 10 boller.
- Lad dem efterhæve i ca. 30 min.
- Bag dem i ovnen i 12-15 min. (afhænger af ovn).
Variation:
Tips:
- Bolledejen kan også bruges til burgerboller. Der formes blot 4 store boller i stedet for 10. Bage tiden er uændret.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 2.211,0 | 221,1 |
Protein i gram | 64,8 | 6,5 |
Kulhydrat i gram | 408,0 | 40,8 |
Fedt i gram | 24,8 | 2,5 |
Kalium i mg | 1.474,0 | 147,4 |
Kalium (kogt) | 1.474,0 | 147,4 |
Fosfat i mg | 1.167,0 | 116,7 |
Salt i gram | 3,1 | 0,3 |
Ingredienser
3,5 dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk. olie
½ tsk. salt
150 g fuldkornshvedemel
400-450 g hvedemel