Bønnegryde med paprika
Ingredienser
2 tsk. olie
1 spsk. god paprika
2 hel kanelstang
400 gram oksesmåkød (Fx. tykstegsbøf)
2 rødløg i både
2 dl rødvin
4 dl vand
2 oksebouillonterninger ((Vælg dem med mindst salt))
1 rød peberfrugt i tern
1 dåse hvide bønner eller butter beans
1 spsk majsstivelse
2 spsk vand
Peber og evt. salt
Sådan gør du:
- Svits paprika og kanel i olien i ca. 20 sek. Tilsæt kød og løg og svits i yderligere ca. 3 min
- Tilsæt rødvin, vand og bouillon og lad retten koge ved svag varme og under låg i 1 time eller til kødet er mørt
- Tilsæt peberfrugt og drænede bønner til retten og lad den koge, stadig ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
- Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning og rør det i retten. Lad den koge i ca. 2 min. og smag til med peber og evt. salt. Serveres med ris eller brød
Variation:
Tips:
- Serveres med ris eller brød
- Hvis du er småtspisende, kan du øge opskriftens energiindhold ved at servere retten med 1 spsk creme fraiche 18%
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.432,0 | 358,0 |
Protein i gram | 128,8 | 32,2 |
Kulhydrat i gram | 106,0 | 26,5 |
Fedt i gram | 31,0 | 7,8 |
Kalium i mg | 4.472,0 | 1.118,0 |
Kalium (kogt) | 4.472,0 | 1.118,0 |
Fosfat i mg | 1.548,0 | 387,0 |
Salt i gram | 7,0 | 1,8 |
Ingredienser
2 tsk. olie
1 spsk. god paprika
2 hel kanelstang
400 gram oksesmåkød (Fx. tykstegsbøf)
2 rødløg i både
2 dl rødvin
4 dl vand
2 oksebouillonterninger ((Vælg dem med mindst salt))
1 rød peberfrugt i tern
1 dåse hvide bønner eller butter beans
1 spsk majsstivelse
2 spsk vand
Peber og evt. salt