♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Blåmuslinger med spaghetti

Tilføj retten

6
Ikke fryseegnet
Blåmuslinger med spaghetti

Ingredienser


500 gram blåmuslinger
Olivenolie
1 finthakket løg
3 fed hvidløg
250 gram cherrytomater
4 gulerødder
½ dl hvidvin
1 dl piskefløde
2½ dl kyllingefond
250 gram spaghetti
50 gram revet parmesan
Persille
50 gram ristede pinjekerner
Salt og peber

Sådan gør du:

  • Rens muslingerne under rindende koldt vand for sand og tang. Brug en pillekniv til at fjerne snavs og ”skægget”, som oftest stadig sidder i åbningen af muslingen.
    Vigtigt: Er der muslinger, der ikke har lukket sig, bankes disse forsigtigt mod bordet. Lukker de sig ikke efter dette, er de døde og skal kasseres – det samme gælder de hel- eller halvknuste, som man ikke kan være sikre på stadig er levende.
  • Når muslingerne er færdigdampede, skal alle de, der ikke har åbnet sig, kasseres – de har været halvdøde under de indledende manøvrer med rensningen og er derfor ikke friske.
  • Skræl og snit løg og hvidløg meget fint. Sauter dem, indtil de er bløde. Tilsæt de halverede cherrytomater og hakkede gulerødder og svits 4-5 min. Tilsæt vin og kog nu i ca. 5-10 min. Tilsæt fløde, fond og muslinger og kog i 5-10 min. under låg. Muslingerne er færdige, når de har åbnet sig.
  • Kog pastaen til den er al dente og vend den med saucen. Fordel på fire tallerkner. Drys hver portion med pinjekerner, persille og parmesan. Server straks.

Variation:


Tips:


Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal2.994,0499,0
Protein i gram156,026,0
Kulhydrat i gram306,051,0
Fedt i gram108,018,0
Kalium i mg3.672,0612,0
Kalium (kogt)3.672,0612,0
Fosfat i mg2.496,0416,0
Salt i gram66,011,0

Ingredienser

500 gram blåmuslinger
Olivenolie
1 finthakket løg
3 fed hvidløg
250 gram cherrytomater
4 gulerødder
½ dl hvidvin
1 dl piskefløde
2½ dl kyllingefond
250 gram spaghetti
50 gram revet parmesan
Persille
50 gram ristede pinjekerner
Salt og peber