Blåbærkompot med ægte vanilje
Ingredienser
200 g blåbær fra frost
2 spsk. sukker (27 g)
1 tsk. citronsaft (5 g)
1 vaniljestang (en stor teske vaniljesukker kan også bruges)
Sådan gør du:
- Kog blåbær op med sukker, citronsaft og vaniljekorn (læg evt. hele den skrabede vaniljestang i gryden for en dybere vaniljesmag).
- Lad kompotten småsimre i 15 min.
- Fyld kompotten på et skoldet glas og stil i køleskabet.
- Tip: Brug f.eks. kompotten på arme riddere eller på pandekager.
Variation:
- Retten kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
Tips:
- Selvom der bliver anvendt bær, skal det ikke tælles med i den anbefalede daglige mængde af frisk frugt. Det gælder både kompot og syltetøj, så længe det bruges i små mængder, f.eks. 1-2 tsk. som tilbehør.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 220,0 | 22,0 |
Protein i gram | 1,0 | 0,1 |
Kulhydrat i gram | 49,0 | 4,9 |
Fedt i gram | 1,3 | 0,1 |
Kalium i mg | 140,0 | 14,0 |
Kalium (kogt) | 140,0 | 14,0 |
Fosfat i mg | 28,0 | 2,8 |
Salt i gram | 0,0 | 0,0 |
Ingredienser
200 g blåbær fra frost
2 spsk. sukker (27 g)
1 tsk. citronsaft (5 g)
1 vaniljestang (en stor teske vaniljesukker kan også bruges)