Arme riddere
Ingredienser
1 æggehvide (eller 1 bæger med 1½ æggehvide uden tilsat fosfat)
½ dl havredrik (alternativt 1 spsk. piskefløde + fyld op til ½ dl med vand)
1 spsk. sukker (ca. 14 g)
½ tsk. stødt kanel (ca. 2 g)
2 skiver toastbrød (ca. 80 g)
2 tsk. usaltet smør (ca. 10 gram)
Sådan gør du:
- Pisk æggehvider, havredrik, sukker og kanel sammen.
- Dyp brødet i blandingen.
- Steg brødet i smør ved middel varme i ca. 4 minutter på hver side, indtil de er gyldne (drys evt. en lille smule rørsukker på, når brødet er stegt, så de karamelliserer en smule).
- Spis dem varme som de er eller med hytteost eller blåbærkompot (se vores opskrift på blåbærkompot).
- Vær opmærksom på, at saltindholdet i udregningen hovedsageligt kommer fra brødet og kan derfor muligvis mindskes ved valg af
saltfattigt brød.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du vælge at spise retten med blåbærkompot eller syltetøj fremfor med hytteost.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået en nyretransplantation, kan du vælge almindelig mælk i stedet for havredrik.
Tips:
- Brød indeholder ofte meget salt. Vælg derfor Nøglehulsmærket brød, hvis du gerne vil spare på saltet.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 375,0 | 375,0 |
Protein i gram | 10,0 | 10,0 |
Kulhydrat i gram | 57,0 | 57,0 |
Fedt i gram | 11,0 | 11,0 |
Kalium i mg | 165,0 | 165,0 |
Kalium (kogt) | 164,0 | 164,0 |
Fosfat i mg | 80,0 | 80,0 |
Salt i gram | 1,1 | 1,1 |
Ingredienser
1 æggehvide (eller 1 bæger med 1½ æggehvide uden tilsat fosfat)
½ dl havredrik (alternativt 1 spsk. piskefløde + fyld op til ½ dl med vand)
1 spsk. sukker (ca. 14 g)
½ tsk. stødt kanel (ca. 2 g)
2 skiver toastbrød (ca. 80 g)
2 tsk. usaltet smør (ca. 10 gram)