♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Andebryst med rosmarinkartofler og rødkål

Tilføj retten

4
Ikke fryseegnet
Stegt andebryst

Ingredienser


Rødvinssyltet rødkål
400 gram rødkål (cirka ¼ rødkålshoved)
1½ dl rødvin
1 spsk. honning
1 spsk. balsamico
Saft fra ½ citron
½ tsk. groft salt


Stegt andebryst
2 stk. berberi andebryst
1 spsk. rapsolie
Salt og peber


Stegte rosmarinkartofler
1 kg kartofler
2 spsk. olie
4 fed hvidløg
4 kviste rosmarin
Havsalt og friskkværnet peber


Rødvinssauce
¼ l piskefløde (38%)
½ dl rødvin
Fedtstof fra andebrysterne
1 tsk. andefond

Sådan gør du:

Rødkål

  • Del rødkålen i mindre stykker og snit den fint.
  • Kog den snittede rødkål i et par minutter i letsaltet vand.
  • Hæld kogevandet fra og bland rødkålen med honning, balsamico, citronsaft, salt og rødvin i en gryde.
  • Sæt gryden på komfuret og lad retten småsimre under låg i 1 time. Rør af og til.
  • Tag låget af gryden og lad væden fordampe i ca. 15-20 minutter eller til du synes, at retten har den rigtige konsistens.

Stegt andebryst

  • Rids skindet på andebrysterne i rudemønster, undgå at skære i selve kødet. Krydr med lidt peber.
  • Steg brysterne med skindsiden nedad på en pande ved svag varme i ca. 15 minutter.
  • Vend og steg kødsiden i ca. 15 minutter til kødet er gennemstegt og kødsaften er klar. Krydr med salt.
  • Lad kødet hvile i ca. 10 minutter og skær det i tynde, skrå skiver fra den spidse ende.

Rosmarinkartofler

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  • Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre og kassér kogevandet.
  • Skræl og skær hvidløgene i tynde skiver.
  • Steg de kogte kartofler i olie, rosmarinkviste og hvidløg til de er sprøde og møre.
  • Krydr retten med salt og peber og server straks.

Rødvinssauce

  • Hæld fløden over andefedtet i panden.
  • Tilsæt rødvin og andefond og lad sovsen koge op.
  • Smag den til med salt og peber.

Variation:


  • Det angivede næringsindhold er for hele retten, dvs. andebryst, rødkål, kartofler og sauce. Du kan reducere mængden af næringsindhold ved at tage en eller flere tilbehør fra.

Tips:


  • Du kan tilsætte sovsekulør, hvis du gerne vil have en brun sovs.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal2.828,0707,0
Protein i gram115,028,8
Kulhydrat i gram218,054,5
Fedt i gram146,036,5
Kalium i mg6.919,01.729,8
Kalium (kogt)5.326,01.331,5
Fosfat i mg1.576,0394,0
Salt i gram15,03,8

Ingredienser

Rødvinssyltet rødkål
400 gram rødkål (cirka ¼ rødkålshoved)
1½ dl rødvin
1 spsk. honning
1 spsk. balsamico
Saft fra ½ citron
½ tsk. groft salt


Stegt andebryst
2 stk. berberi andebryst
1 spsk. rapsolie
Salt og peber


Stegte rosmarinkartofler
1 kg kartofler
2 spsk. olie
4 fed hvidløg
4 kviste rosmarin
Havsalt og friskkværnet peber


Rødvinssauce
¼ l piskefløde (38%)
½ dl rødvin
Fedtstof fra andebrysterne
1 tsk. andefond