♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Æggesalat

Tilføj retten

2
Ikke fryseegnet
Æggesalat

Ingredienser


2 hele kogte æg skåret i tern (men kun den ene æggeblomme, giv den anden æggeblomme til hunden)
50 gram peberfrugt i små tern
½ dl 38 % creme fraiche
1 spsk. mayonnaise
¼ tsk. karry
Lidt peber

Sådan gør du:

  • Creme fraiche røres sammen med mayonnaise, karry og peber. Æg og peberfrugt blandes i.

Variation:


  • Ved at vælge creme fraiche 18% kan der spares 75 kcal og 8 gram fedt. Og ved 9% kan der spares 125 kcal og 14 gram fedt. Der er lidt mere fosfat og kalium i retten, hvis der vælges creme fraiche med 9% eller 18% fedt, men forskellen er lille.

Tips:


  • Kan serveres til påskefrokosten på et stykke rugbrød eller ovenpå en sildemad. Marinerede sild indeholder kun lidt kalium og fosfat og er rigtig fornuftigt at vælge både til påskefrokosten og til hverdag.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal400,0200,0
Protein i gram13,06,5
Kulhydrat i gram5,02,5
Fedt i gram36,018,0
Kalium i mg300,0150,0
Kalium (kogt)300,0150,0
Fosfat i mg170,085,0
Salt i gram0,60,3

Ingredienser

2 hele kogte æg skåret i tern (men kun den ene æggeblomme, giv den anden æggeblomme til hunden)
50 gram peberfrugt i små tern
½ dl 38 % creme fraiche
1 spsk. mayonnaise
¼ tsk. karry
Lidt peber