Æggemuffins
Ingredienser
6 hele æg
4 pasteuriserede æggehvider
75 g hytteost 20+
½ tsk. salt
20 g oliven (ca. 4-9 oliven uden sten)
1 tomat (75 g)
1 lille rødløg
Peber
Lidt smør eller olie
Sådan gør du:
- Pisk æg, æggehvider, hytteost og salt godt sammen.
- Hak oliven, frisk tomat og rødløg fint.
- Put de hakkede ingredienser i æggeblandingen, rør sammen og krydr med peber.
- Smør muffinformene med fedtstof (hvis du har silikoneforme eller papirforme, behøves disse ikke smøres) og fordel æggemassen i alle formene (fyld formen ca. ¾ op).
- Bag dine æggemuffins i ovnen ved 180 °C i alm. ovn i ca. 10-15 min.
Variation:
- Denne opskrift er til dig i dialyse.
Tips:
- Kan opbevares på køl i 3-4 dage.
- Kan genopvarmes ved behov.
- Du kan både tage æggemuffins med på farten eller du kan spise dem til et måltid med fx kartoffelsalat med radiser, kartoffelsalat med agurk og tomat eller perlebygsalat med æble og mynte.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 648,0 | 54,0 |
Protein i gram | 60,0 | 5,0 |
Kulhydrat i gram | 14,4 | 1,2 |
Fedt i gram | 37,2 | 3,1 |
Kalium i mg | 966,0 | 80,5 |
Kalium (kogt) | 966,0 | 80,5 |
Fosfat i mg | 766,8 | 63,9 |
Salt i gram | 6,0 | 0,5 |
Ingredienser
6 hele æg
4 pasteuriserede æggehvider
75 g hytteost 20+
½ tsk. salt
20 g oliven (ca. 4-9 oliven uden sten)
1 tomat (75 g)
1 lille rødløg
Peber
Lidt smør eller olie