Æggekage
Ingredienser
2 hele æg
5-6 pasteuriserede æggehvider
1½ dl havredrik
1 spsk. piskefløde
¼ tsk. salt
2 tsk. kartoffelmel
2 spsk. Olie
Sådan gør du:
- Æggemassen røres grundigt sammen.
- Fedtstof varmes på panden.
- Æggemassen hældes på den varme pande.
- Rør ikke i æggemassen men ryst panden i cirkelbevægelser. Fortsæt, indtil massen ikke bevæger sig mere.
- Vend æggekagen ved hjælp af et fladt låg. Steg videre i ca. 4 minutter ved lav varme.
- Server æggekagen direkte fra panden.
Variation:
- Når du kommer æggemassen på den varme pande, kan du få mere fylde ved at komme grøntsager, kartofler eller rester af kød i sammen med.
Tips:
- Server retten med brød og smør evt. pynt med tomater og purløg.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 629,0 | 314,5 |
Protein i gram | 32,9 | 16,5 |
Kulhydrat i gram | 24,0 | 12,0 |
Fedt i gram | 45,1 | 22,6 |
Kalium i mg | 514,0 | 257,0 |
Kalium (kogt) | 514,0 | 257,0 |
Fosfat i mg | 288,0 | 144,0 |
Salt i gram | 1,8 | 0,9 |
Ingredienser
2 hele æg
5-6 pasteuriserede æggehvider
1½ dl havredrik
1 spsk. piskefløde
¼ tsk. salt
2 tsk. kartoffelmel
2 spsk. Olie