Æbletærte
Ingredienser
Mørdej
35 g smør
40 g hvedemel
½ æggeblomme
2 spsk. flormelis
Fyld
25 g smør
25 g sukker
½ æg
Frugt
2 æbler
1 tsk. Kanel
1 spsk. sukker
1 tsk. Vaniljesukker
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Smuldr fedtstoffet i melet.
- Tilsæt æggeblomme og flormelis og rør det sammen.
- Tryk dejen ud i en lille smurt tærteform eller i 2 portionsforme.
- Rør fyldet sammen og kom det ovenpå.
- Skræl æblerne og skær dem i både, der lægges på og trykkes ned i dejen.
- Drys med kanel, sukker og vaniljesukker.
- Bag i ca. 20-30 min.
Variation:
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 989,0 | 247,3 |
Protein i gram | 9,8 | 2,5 |
Kulhydrat i gram | 112,0 | 28,0 |
Fedt i gram | 55,2 | 13,8 |
Kalium i mg | 268,0 | 67,0 |
Kalium (kogt) | 268,0 | 67,0 |
Fosfat i mg | 184,0 | 46,0 |
Salt i gram | 0,7 | 0,2 |
Ingredienser
Mørdej
35 g smør
40 g hvedemel
½ æggeblomme
2 spsk. flormelis
Fyld
25 g smør
25 g sukker
½ æg
Frugt
2 æbler
1 tsk. Kanel
1 spsk. sukker
1 tsk. Vaniljesukker