Pirogger med hakket kød
Ingredienser
Dej
200 gram hvedemel
1 dl lunt vand
2 spsk olie eller oliemargarine
½ tsk salt
Fyld
150 gram hakket okse, kalv eller svin
60 gram løg
2 spsk olie eller oliemargarine
1 tsk tomatpuré
2 spsk hakket persille eller anden frisk krydderurt
1 hel kanelstang
1 spsk rasp
¼ dl fløde
¼ dl vand
2 spsk mozzerella
1 æg
Salt og peber
Sådan gør du:
- Ælt dejen sammen og lad den hvile koldt i 1 time
- Hak løget
- Brun kødet i fedtstoffet sammen med det hakkede løg
- Tilsæt tomatpuré, salt, peber, persille og kanel
- Kog kødet op og tilsæt evt. lidt vand
- Tag gryden af varmen og fjern kanel
- Rør rasp, fløde, vand, æg og ost i gryden
- Forvarm ovnen til 180° C
- Rul dejen ud og læg ⅔ ned i et ildfast fad, så den dækker både bund og siderne
- Hæld fyldet i og læg resten af dejen ovenpå som låg
- Pensel låget med olie eller oliemargarine og rids med en skarp kniv
- Bag i 30-40 minutter
Variation:
Tips:
- Opskriften giver otte pirogger. En portion svarer til to pirogger.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 840,0 | 210,0 |
Protein i gram | 30,2 | 7,6 |
Kulhydrat i gram | 78,8 | 19,7 |
Fedt i gram | 44,4 | 11,1 |
Kalium i mg | 560,0 | 140,0 |
Kalium (kogt) | 560,0 | 140,0 |
Fosfat i mg | 346,0 | 86,5 |
Salt i gram | 5,0 | 1,3 |
Ingredienser
Dej
200 gram hvedemel
1 dl lunt vand
2 spsk olie eller oliemargarine
½ tsk salt
Fyld
150 gram hakket okse, kalv eller svin
60 gram løg
2 spsk olie eller oliemargarine
1 tsk tomatpuré
2 spsk hakket persille eller anden frisk krydderurt
1 hel kanelstang
1 spsk rasp
¼ dl fløde
¼ dl vand
2 spsk mozzerella
1 æg
Salt og peber