Klatkager
Ingredienser
Risengrød
½ dl grødris
1½ dl vand
1½ dl piskefløde (38%)
Salt
Klatkager
1 portion risengrød
60 gram hvedemel
1 æg
½ vaniljestang
½ revet økologisk citron- eller appelsinskal
1,5 spsk rapsolie
Sådan gør du:
- Lav risengrøden efter opskrift. Se opskrift på vores nyrevenlige risengrød her.
- Lad risengrøden afkøle, mens du gør de andre ingredienser klar som følgende
- Vej mel af ned i en skål.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom det ned i skålen med melet.
- Riv skallen af 1/2 citron eller appelsin og kom det i skålen.
- Bland den let afkølet grød med mel, vaniljekorn, skallen af citrusfrugten og æg. Rør det sammen til en ensartet masse.
- Steg dem gylden på en pande med olie (ca. 8 klatkager i alt).
Variation:
Tips:
- Der er beregnet til ca. 4 klatkager til hver person.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 664,0 | 332,0 |
Protein i gram | 9,6 | 4,8 |
Kulhydrat i gram | 61,0 | 30,5 |
Fedt i gram | 42,2 | 21,1 |
Kalium i mg | 252,0 | 126,0 |
Kalium (kogt) | 252,0 | 126,0 |
Fosfat i mg | 155,2 | 77,6 |
Salt i gram | 0,3 | 0,2 |
Ingredienser
Risengrød
½ dl grødris
1½ dl vand
1½ dl piskefløde (38%)
Salt
Klatkager
1 portion risengrød
60 gram hvedemel
1 æg
½ vaniljestang
½ revet økologisk citron- eller appelsinskal
1,5 spsk rapsolie