Blåmuslinger med spaghetti
Ingredienser
500 gram blåmuslinger
Olivenolie
1 finthakket løg
3 fed hvidløg
250 gram cherrytomater
4 gulerødder
½ dl hvidvin
1 dl piskefløde
2½ dl kyllingefond
250 gram spaghetti
50 gram revet parmesan
Persille
50 gram ristede pinjekerner
Salt og peber
Sådan gør du:
- Rens muslingerne under rindende koldt vand for sand og tang. Brug en pillekniv til at fjerne snavs og ”skægget”, som oftest stadig sidder i åbningen af muslingen.
Vigtigt: Er der muslinger, der ikke har lukket sig, bankes disse forsigtigt mod bordet. Lukker de sig ikke efter dette, er de døde og skal kasseres – det samme gælder de hel- eller halvknuste, som man ikke kan være sikre på stadig er levende. - Når muslingerne er færdigdampede, skal alle de, der ikke har åbnet sig, kasseres – de har været halvdøde under de indledende manøvrer med rensningen og er derfor ikke friske.
- Skræl og snit løg og hvidløg meget fint. Sauter dem, indtil de er bløde. Tilsæt de halverede cherrytomater og hakkede gulerødder og svits 4-5 min. Tilsæt vin og kog nu i ca. 5-10 min. Tilsæt fløde, fond og muslinger og kog i 5-10 min. under låg. Muslingerne er færdige, når de har åbnet sig.
- Kog pastaen til den er al dente og vend den med saucen. Fordel på fire tallerkner. Drys hver portion med pinjekerner, persille og parmesan. Server straks.
Variation:
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 2.994,0 | 499,0 |
Protein i gram | 156,0 | 26,0 |
Kulhydrat i gram | 306,0 | 51,0 |
Fedt i gram | 108,0 | 18,0 |
Kalium i mg | 3.672,0 | 612,0 |
Kalium (kogt) | 3.672,0 | 612,0 |
Fosfat i mg | 2.496,0 | 416,0 |
Salt i gram | 66,0 | 11,0 |
Ingredienser
500 gram blåmuslinger
Olivenolie
1 finthakket løg
3 fed hvidløg
250 gram cherrytomater
4 gulerødder
½ dl hvidvin
1 dl piskefløde
2½ dl kyllingefond
250 gram spaghetti
50 gram revet parmesan
Persille
50 gram ristede pinjekerner
Salt og peber