Gullasch
Ingredienser
500 gram oksekød i tern
600 gram kartofler i tern
1 stort løg
1 spsk paprika
1 spsk olivenolie
¾ liter vand
½ tsk kommenfrø
1 drys salt
4 hele peberkorn
2 gulerødder i skiver
1 grøn peberfrugt
1 laurbærblad
1 fed hvidløg
4 hvedeflutes à 50 gram
Sådan gør du:
- Skræl kartofler og gulerødder og rens peberfrugten. Skær grøntsagerne i tern og kog dem i 5 minutter i letsaltet vand. Hæld derefter kogevandet fra.
- Steg løget i olivenolie, indtil det er gyldent. Brun kødet og tilsæt paprika, salt, peberkorn, kommenfrø og vand. Lad blandingen simre under svag varme i ca. 2 timer.
- Tilsæt de forkogte grøntsager, hvidløg og laurbærblad og lad retten simre i yderligere 30 minutter.
- Servér retten med lune flutes.
Variation:
- Hvis du ønsker at lave gullasch med kalkun fremfor oksekød, kan du se vores opskrift på kalkungullasch.
Tips:
- Næringsindhold er beregnet med tilbehør.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.452,0 | 363,0 |
Protein i gram | 112,0 | 28,0 |
Kulhydrat i gram | 172,0 | 43,0 |
Fedt i gram | 25,6 | 6,4 |
Kalium i mg | 4.000,0 | 1.000,0 |
Kalium (kogt) | 4.000,0 | 1.000,0 |
Fosfat i mg | 1.344,0 | 336,0 |
Salt i gram | 3,2 | 0,8 |
Ingredienser
500 gram oksekød i tern
600 gram kartofler i tern
1 stort løg
1 spsk paprika
1 spsk olivenolie
¾ liter vand
½ tsk kommenfrø
1 drys salt
4 hele peberkorn
2 gulerødder i skiver
1 grøn peberfrugt
1 laurbærblad
1 fed hvidløg
4 hvedeflutes à 50 gram