♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Kulmule med fennikel, tomater og oliven

Tilføj retten

4
Fryseegnet
Kulmule

Ingredienser


400 gram kulmule
2 fennikelknolde
300 gram cherrytomater
1 håndfuld stenfri sorte oliven
1-2 fed hvidløg
Frisk timian
1 dl hvidvin
2 tsk. smør
3 spsk. olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:

Grønt

  • Skær den grønne top af fenniklerne og skær knoldene i kvarte, og derefter halveres de kvarte. Kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter. Tag dem herefter op og læg dem i et ovnfast fad.
  • Prik cherrytomaterne og kog disse i letsaltet vand i ca. 45 sekunder. Tag dem herefter op og skyl dem under den kolde hane. Flå skindet af dem og læg dem i fadet sammen med fenniklen.
  • Tilsæt oliven, timian og fintsnittet hvidløg og krydr med salt og peber. Hæld ca. 1 spsk olivenolie over. Bland det hele godt og spred det ud i et jævnt lag i fadet. Fordel vin og smør over retten og sæt den i en forvarmet ovn på 220°C i ca. ½ time.

Fisk

  • Skær kulmulen i portionsstykker og rids den på skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber.
  • Steg fisken et par minutter på skindsiden i 2 spsk olie på en varm pande. Skru herefter ned for varmen og lad fisken stege videre, stadig på skindsiden, indtil kødet får en mælkehvid farve.

Variation:


  • I stedet for kulmule kan du også bruge torsk eller andre former for fisk.

Tips:


  • Retten kan serveres med ris.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal224,056,0
Protein i gram17,04,3
Kulhydrat i gram3,00,8
Fedt i gram13,03,3
Kalium i mg778,0194,5
Kalium (kogt)778,0194,5
Fosfat i mg183,045,8
Salt i gram0,30,1

Ingredienser

400 gram kulmule
2 fennikelknolde
300 gram cherrytomater
1 håndfuld stenfri sorte oliven
1-2 fed hvidløg
Frisk timian
1 dl hvidvin
2 tsk. smør
3 spsk. olivenolie
Salt og peber