Kulmule med fennikel, tomater og oliven
Ingredienser
400 gram kulmule
2 fennikelknolde
300 gram cherrytomater
1 håndfuld stenfri sorte oliven
1-2 fed hvidløg
Frisk timian
1 dl hvidvin
2 tsk. smør
3 spsk. olivenolie
Salt og peber
Sådan gør du:
Grønt
- Skær den grønne top af fenniklerne og skær knoldene i kvarte, og derefter halveres de kvarte. Kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter. Tag dem herefter op og læg dem i et ovnfast fad.
- Prik cherrytomaterne og kog disse i letsaltet vand i ca. 45 sekunder. Tag dem herefter op og skyl dem under den kolde hane. Flå skindet af dem og læg dem i fadet sammen med fenniklen.
- Tilsæt oliven, timian og fintsnittet hvidløg og krydr med salt og peber. Hæld ca. 1 spsk olivenolie over. Bland det hele godt og spred det ud i et jævnt lag i fadet. Fordel vin og smør over retten og sæt den i en forvarmet ovn på 220°C i ca. ½ time.
Fisk
- Skær kulmulen i portionsstykker og rids den på skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber.
- Steg fisken et par minutter på skindsiden i 2 spsk olie på en varm pande. Skru herefter ned for varmen og lad fisken stege videre, stadig på skindsiden, indtil kødet får en mælkehvid farve.
Variation:
- I stedet for kulmule kan du også bruge torsk eller andre former for fisk.
Tips:
- Retten kan serveres med ris.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 224,0 | 56,0 |
Protein i gram | 17,0 | 4,3 |
Kulhydrat i gram | 3,0 | 0,8 |
Fedt i gram | 13,0 | 3,3 |
Kalium i mg | 778,0 | 194,5 |
Kalium (kogt) | 778,0 | 194,5 |
Fosfat i mg | 183,0 | 45,8 |
Salt i gram | 0,3 | 0,1 |
Ingredienser
400 gram kulmule
2 fennikelknolde
300 gram cherrytomater
1 håndfuld stenfri sorte oliven
1-2 fed hvidløg
Frisk timian
1 dl hvidvin
2 tsk. smør
3 spsk. olivenolie
Salt og peber