Risotto
Ingredienser
125 gram risottoris (alm. ris kan også bruges)
¼ bouillonterning
2½ dl kogende vand
50 gram hakkede løg
½ dl hvidvin
1 spsk flødeost
½ dl piskefløde
Rapsolie/olivenolie til stegning
Sådan gør du:
- Olie varmes i en gryde. Hakkede løg svitses. Ris tilsættes, og der røres et par minutter. Vin tilsættes og koges op.
- Opløs bouillonterningen i vand og tilsæt blandingen lidt ad gangen.
- Lad retten småsimre i ca. 20 minutter.
- Piskefløden røres i. Retten tages af varmen, og flødeost tilsættes.
Variation:
- Ved behov for mere protein, kan der steges et stykke kyllingebryst, der kan spises til.
- Hvis du vil have grøntsager i retten, smager det dejligt med broccoli. Broccolien skæres i mindre stykker og koges et par minutter.
Tips:
- Vær opmærksom på, at næringsindholdet ændrer sig, hvis der tilføjes protein og grønt til retten.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 839,0 | 419,5 |
Protein i gram | 10,8 | 5,4 |
Kulhydrat i gram | 106,0 | 53,0 |
Fedt i gram | 36,2 | 18,1 |
Kalium i mg | 276,0 | 138,0 |
Kalium (kogt) | 276,0 | 138,0 |
Fosfat i mg | 176,0 | 88,0 |
Salt i gram | 0,2 | 0,1 |
Ingredienser
125 gram risottoris (alm. ris kan også bruges)
¼ bouillonterning
2½ dl kogende vand
50 gram hakkede løg
½ dl hvidvin
1 spsk flødeost
½ dl piskefløde
Rapsolie/olivenolie til stegning