Hvidløgsflutes
Ingredienser
Hvidløgsmør
100 gram smør (stuetempereret)
1 fed presset hvidløg
5 spsk. finthakket persille
Dej
4 dl lunkent vand
10 gram gær
1 tsk honning
500 gram hvedemel
1 tsk salt
Sådan gør du:
Hvidløgsmør
- Smør røres sammen med hvidløg og hakket persille.
- Form hvidløgssmørret til to ruller og sæt begge i køleskab.
Dej
- Rør gæren ud i vandet og rør honning i sammen med 50 g mel.
- Rør derefter salt i og hvedemel lidt efter lidt. Dejen æltes undervejs.
- Lad dejen hæve 3-4 timer i en ren skål med et klæde over.
Flutes
- Tænd ovnen på 225°C.
- Form 2 flutes og sæt dem på en bageplade. Når ovnen er varm, bages flutes i 15-18 min.
- Flutes køles af på en bagerist. Skær dybe riller på tværs ¾ ned i dine flutes. Skær skiver af hvidløgsmøret, der passer til antallet af riller i brødet, og kom en ned i hver rille.
- Sæt brødet i ovnen ved 180°C varmluft i 10 minutter, indtil smørret er smeltet.
Variation:
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 2.530,0 | 316,3 |
Protein i gram | 50,1 | 6,3 |
Kulhydrat i gram | 368,0 | 46,0 |
Fedt i gram | 88,8 | 11,1 |
Kalium i mg | 942,0 | 117,8 |
Kalium (kogt) | 942,0 | 117,8 |
Fosfat i mg | 653,0 | 81,6 |
Salt i gram | 7,2 | 0,9 |
Ingredienser
Hvidløgsmør
100 gram smør (stuetempereret)
1 fed presset hvidløg
5 spsk. finthakket persille
Dej
4 dl lunkent vand
10 gram gær
1 tsk honning
500 gram hvedemel
1 tsk salt