Tærte med champignon og kylling
Ingredienser
Tærtedej
175 g hvedemel
100 g margarine
2 spsk. vand
1 knivspids salt
Tærtefyld
1 bakke kylling inderfilet
½ glas champignoner (groft hakket)
1 fed hvidløg (hakket)
1 håndfuld persille (hakket)
1 spsk. sennep
¼ l piskefløde el. madlavningsfløde el. Alpro soyafløde
2 hele æg
3 æggehvider
Friskkværnet peber
1 knivspids salt
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180°C.
- Bland mel og salt i en skål, og smuldr margarinen deri.
- Saml dejen med lidt vand. Sæt dejen i køleskabet 20-30 min, mens du laver fyldet.
- Kog kyllingekødet i vand med lidt salt ca. 5-7 min. og skær det i mindre stykker på et skærebræt.
- Pisk æg og æggehvider sammen med fløde, sennep, hakket hvidløg, hakket persille, peber og salt.
- Rul dejen ud med kagerulle på en meldrysset bordplade.
- Smør et tærtefad med lidt fedtstof og læg den udrullede dej deri.
- Prik bundet med en gaffel.
- Bag bunden i 10 min. ved 180°C.
- Tag tærtefadet ud af ovnen, fordel kyllingekød og champignoner deri, og hæld derefter æggemassen over.
- Bag tærten færdig i ovnen i ca. 30 min. ved 180°C.
Variation:
Tips:
- Hvis der ikke er overskud til selv at lave tærtedejen, kan man sagtens købe en færdig dej. Den kan indeholde flere tilsætningsstoffer, men kan være et fint alternativ.
- Hvis din nyrefunktion er nedsat og du helst skal spare på protein, kan du vælge at nøjes med halvdelen af kyllingen.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 2.913,0 | 728,3 |
Protein i gram | 127,0 | 31,8 |
Kulhydrat i gram | 143,0 | 35,8 |
Fedt i gram | 201,0 | 50,3 |
Kalium i mg | 2.204,0 | 551,0 |
Kalium (kogt) | 2.204,0 | 551,0 |
Fosfat i mg | 1.450,0 | 362,5 |
Salt i gram | 3,2 | 0,8 |
Ingredienser
Tærtedej
175 g hvedemel
100 g margarine
2 spsk. vand
1 knivspids salt
Tærtefyld
1 bakke kylling inderfilet
½ glas champignoner (groft hakket)
1 fed hvidløg (hakket)
1 håndfuld persille (hakket)
1 spsk. sennep
¼ l piskefløde el. madlavningsfløde el. Alpro soyafløde
2 hele æg
3 æggehvider
Friskkværnet peber
1 knivspids salt