♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Tærte med champignon og kylling

Tilføj retten

4
Ikke fryseegnet
Tærte med champignon og kylling

Ingredienser


Tærtedej
175 g hvedemel
100 g margarine
2 spsk. vand
1 knivspids salt

Tærtefyld
1 bakke kylling inderfilet
½ glas champignoner (groft hakket)
1 fed hvidløg (hakket)
1 håndfuld persille (hakket)
1 spsk. sennep
¼ l piskefløde el. madlavningsfløde el. Alpro soyafløde
2 hele æg
3 æggehvider
Friskkværnet peber
1 knivspids salt

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180°C.
  • Bland mel og salt i en skål, og smuldr margarinen deri.
  • Saml dejen med lidt vand. Sæt dejen i køleskabet 20-30 min, mens du laver fyldet.
  • Kog kyllingekødet i vand med lidt salt ca. 5-7 min. og skær det i mindre stykker på et skærebræt.
  • Pisk æg og æggehvider sammen med fløde, sennep, hakket hvidløg, hakket persille, peber og salt.
  • Rul dejen ud med kagerulle på en meldrysset bordplade.
  • Smør et tærtefad med lidt fedtstof og læg den udrullede dej deri.
  • Prik bundet med en gaffel.
  • Bag bunden i 10 min. ved 180°C.
  • Tag tærtefadet ud af ovnen, fordel kyllingekød og champignoner deri, og hæld derefter æggemassen over.
  • Bag tærten færdig i ovnen i ca. 30 min. ved 180°C.

 

Variation:


Tips:


  • Hvis der ikke er overskud til selv at lave tærtedejen, kan man sagtens købe en færdig dej. Den kan indeholde flere tilsætningsstoffer, men kan være et fint alternativ.
  • Hvis din nyrefunktion er nedsat og du helst skal spare på protein, kan du vælge at nøjes med halvdelen af kyllingen.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal2.913,0728,3
Protein i gram127,031,8
Kulhydrat i gram143,035,8
Fedt i gram201,050,3
Kalium i mg2.204,0551,0
Kalium (kogt)2.204,0551,0
Fosfat i mg1.450,0362,5
Salt i gram3,20,8

Ingredienser

Tærtedej
175 g hvedemel
100 g margarine
2 spsk. vand
1 knivspids salt

Tærtefyld
1 bakke kylling inderfilet
½ glas champignoner (groft hakket)
1 fed hvidløg (hakket)
1 håndfuld persille (hakket)
1 spsk. sennep
¼ l piskefløde el. madlavningsfløde el. Alpro soyafløde
2 hele æg
3 æggehvider
Friskkværnet peber
1 knivspids salt