♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Brunkager

Tilføj retten

100
Ikke fryseegnet
Brunkager

Ingredienser


500 g hvedemel
125 g margarine eller smør
200 g brun farin
1 æg
1 knivspids hjortetaksalt
1½ tsk. stødt nellike
175 g sirup

Sådan gør du:

  • Ælt først fedtstof og brun farin sammen.
  • Tilsæt derefter æg, sirup, hjortetaksalt og krydderier, og ælt det godt sammen.
  • Tilsæt hvedemelet, og arbejd det hele grundigt sammen.
  • Afkøl dejen – gerne i køleskab – til den er blevet så fast, at den kan rulles ud til 2-3 mm’s tykkelse.
  • Stik kagerne ud med en kageudstikker eller glas ca. 5 cm i diameter eller skær med en kagespore.
  • Bag kagerne i 6-7 min. i en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 200° C).

Variation:


Tips:


Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal4.123,041,2
Protein i gram57,00,6
Kulhydrat i gram693,06,9
Fedt i gram118,01,2
Kalium i mg1.908,019,1
Kalium (kogt)1.908,019,1
Fosfat i mg736,07,4
Salt i gram2,00,0

Ingredienser

500 g hvedemel
125 g margarine eller smør
200 g brun farin
1 æg
1 knivspids hjortetaksalt
1½ tsk. stødt nellike
175 g sirup