Bagt kartoffelmos
Ingredienser
6 stk. kartofler
½ dl fløde
½ spsk. kogende vand
1 spsk. olie
1 æggehvide
Rasp
Salt
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skær kartoflerne i små stykker og kog dem møre i vand uden salt i 5 min.
- Kassér kogevandet.
- Mos kartoflerne med stavblender eller håndmikser.
- Tilsæt mælk og kogende vand, indtil mosen har en passende konsistens.
- Tilsæt fedtstof.
- Smag mosen til med salt.
- Vend den stiftpiskede æggehvide i mosen.
- Smurt smør og ovnfast fad og drys det til med rasp.
- Kom mosen i fadet og bag den i ca. 15 min i ovnen.
Variation:
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 690,0 | 345,0 |
Protein i gram | 15,0 | 7,5 |
Kulhydrat i gram | 77,7 | 38,9 |
Fedt i gram | 34,1 | 17,1 |
Kalium i mg | 1.631,0 | 815,5 |
Kalium (kogt) | 1.185,0 | 592,5 |
Fosfat i mg | 261,0 | 130,5 |
Salt i gram | 19,1 | 9,6 |
Ingredienser
6 stk. kartofler
½ dl fløde
½ spsk. kogende vand
1 spsk. olie
1 æggehvide
Rasp
Salt