♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Frugttærte med gele

Tilføj retten

4
Ikke fryseegnet
Frugttærte med gele

Ingredienser


Mørdej
35 g smør
40 g hvedemel
½ æggeblomme
2 spsk. flormelis

Fyld
25 g smør
25 g sukker
½ æg

Frugt
200g frugt (fx henkogt fersken)
1 dl fortyndet frugtsaft
3 blade husblas

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Smuldr fedtstoffet i melet.
  • Tilsæt æggeblomme og flormelis og rør det sammen.
  • Tryk dejen ud i en lille smurt tærteform eller i 2 portionsforme.
  • Bag dejen i 5-10 min.
  • Rør fyldet sammen og kom det ovenpå den bagte bund.
  • Bag nu kagen færdig i 10-15 min og afkøl den.
  • Skær frugten i mindre stykker og fordel den på bunden.
  • Udblød husblassen i koldt vand, dryp af, smelt den over vandbad og bland den i saften.
  • Saften må gerne begynde at stivne, før den hældes over frugten.

Variation:


  • Du kan bruge lige den frugt, du bedst kan lide.

Tips:


  • Denne frugttærte indeholder mere end dobbelt så meget kalium som sin kusine, æbletærten. Så skal du spare på kalium, kan du overveje at skifte over.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal1.113,0278,3
Protein i gram15,33,8
Kulhydrat i gram136,034,0
Fedt i gram55,713,9
Kalium i mg612,0153,0
Kalium (kogt)612,0153,0
Fosfat i mg226,056,5
Salt i gram0,70,2

Ingredienser

Mørdej
35 g smør
40 g hvedemel
½ æggeblomme
2 spsk. flormelis

Fyld
25 g smør
25 g sukker
½ æg

Frugt
200g frugt (fx henkogt fersken)
1 dl fortyndet frugtsaft
3 blade husblas