Frugttærte med gele
Ingredienser
Mørdej
35 g smør
40 g hvedemel
½ æggeblomme
2 spsk. flormelis
Fyld
25 g smør
25 g sukker
½ æg
Frugt
200g frugt (fx henkogt fersken)
1 dl fortyndet frugtsaft
3 blade husblas
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Smuldr fedtstoffet i melet.
- Tilsæt æggeblomme og flormelis og rør det sammen.
- Tryk dejen ud i en lille smurt tærteform eller i 2 portionsforme.
- Bag dejen i 5-10 min.
- Rør fyldet sammen og kom det ovenpå den bagte bund.
- Bag nu kagen færdig i 10-15 min og afkøl den.
- Skær frugten i mindre stykker og fordel den på bunden.
- Udblød husblassen i koldt vand, dryp af, smelt den over vandbad og bland den i saften.
- Saften må gerne begynde at stivne, før den hældes over frugten.
Variation:
- Du kan bruge lige den frugt, du bedst kan lide.
Tips:
- Denne frugttærte indeholder mere end dobbelt så meget kalium som sin kusine, æbletærten. Så skal du spare på kalium, kan du overveje at skifte over.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.113,0 | 278,3 |
Protein i gram | 15,3 | 3,8 |
Kulhydrat i gram | 136,0 | 34,0 |
Fedt i gram | 55,7 | 13,9 |
Kalium i mg | 612,0 | 153,0 |
Kalium (kogt) | 612,0 | 153,0 |
Fosfat i mg | 226,0 | 56,5 |
Salt i gram | 0,7 | 0,2 |
Ingredienser
Mørdej
35 g smør
40 g hvedemel
½ æggeblomme
2 spsk. flormelis
Fyld
25 g smør
25 g sukker
½ æg
Frugt
200g frugt (fx henkogt fersken)
1 dl fortyndet frugtsaft
3 blade husblas