Frugtgrød
Ingredienser
100 g jordbær
100 g æble
1 dl vand
2 tsk. Sukker
15 g kartoffelmel til jævning
Sådan gør du:
- Skyl eller optø frugten.
- Kom den i en gryde sammen med vand og sukker.
- Lad det koge op og tag det af varmen.
- Rør kartoffelmel sammen med koldt vand.
- Hæld det i grøden under omrøring. Det må ikke koge.
Variation:
- Du kan også bruge andre typer frugt.
Tips:
- Hvis du skal spare på kalium, så skift eventuelt jordbær ud med pære eller brug 200 g æble i stedet.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 183,0 | 91,5 |
Protein i gram | 1,0 | 0,5 |
Kulhydrat i gram | 40,7 | 20,4 |
Fedt i gram | 0,8 | 0,4 |
Kalium i mg | 303,0 | 151,5 |
Kalium (kogt) | 303,0 | 151,5 |
Fosfat i mg | 34,4 | 17,2 |
Salt i gram | 0,0 | 0,0 |
Ingredienser
100 g jordbær
100 g æble
1 dl vand
2 tsk. Sukker
15 g kartoffelmel til jævning