Kold dampet hellefisk med grøntsager
Ingredienser
Fisk
250 g hellefisk
2 laurbærblade
Salt
Grøntsager
1 stilk bladselleri
1 gulerod
¼ porre
Salt
Dressing
2 spsk. creme fraiche
½ tsk. tørret dild
Salt og peber
Sådan gør du:
- Damp hellefisken i 15 min. enten i ovnen ved 180 grader under låg eller i en gryde under låg tilsat laurbærblade og salt.
- Skær grøntsagerne i tynde strimler og kog dem i 5-10 min i letsaltet vand og sig kogevandet fra.
- Stil fisk og grøntsager i køleskabet til næste dag eller server den afkølet.
- Bland dressingen og hæld den over retten inden servering.
Variation:
- Du kan skifte hellefisken ud med kuller, torsk og sej.
Tips:
- Lav eventuelt retten dagen, før den skal serveres, og hæld dressingen over retten på dagen, hvor den serveres
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 636,0 | 318,0 |
Protein i gram | 34,7 | 17,4 |
Kulhydrat i gram | 13,8 | 6,9 |
Fedt i gram | 48,3 | 24,2 |
Kalium i mg | 1.270,0 | 635,0 |
Kalium (kogt) | 1.109,0 | 554,5 |
Fosfat i mg | 462,0 | 231,0 |
Salt i gram | 19,2 | 9,6 |
Ingredienser
Fisk
250 g hellefisk
2 laurbærblade
Salt
Grøntsager
1 stilk bladselleri
1 gulerod
¼ porre
Salt
Dressing
2 spsk. creme fraiche
½ tsk. tørret dild
Salt og peber