Rødvinskogte pærer med vaniljeis
Ingredienser
4 faste pærer
4 dl rødvin
2 dl vand
Saften fra ½ citron
150 gram sukker
1 stang kanel
3 hele nelliker
2 hele kardemommekapsler
1 stang vanilje
4 kugler god vaniljeis (200 g i alt ca.)
Sådan gør du:
- Skræl pærerne, men lad stilken sidde. Skær blomsten for enden af, så pæren kan stå uden at vælte.
- Kog rødvin, vand, sukker og alle krydderierne op til en lage i en gryde.
- Læg pærerne i og lad dem simre i ca. ½ time, indtil de er møre, men ikke udkogte. Hvis pærerne ikke er helt dækkede af rødvin, kan du vende dem lidt efterhånden, så hele pæren bliver gennemkogt.
- Tag pærerne op af lagen og sæt dem på et fad.
- Kog lagen ind, indtil den bliver tyk, og hæld herefter lidt ud over pærerne.
- Server pærerne med en lækker kugle vaniljeis til.
Variation:
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.625,0 | 406,3 |
Protein i gram | 8,7 | 2,2 |
Kulhydrat i gram | 265,0 | 66,3 |
Fedt i gram | 27,3 | 6,8 |
Kalium i mg | 1.322,0 | 330,5 |
Kalium (kogt) | 1.322,0 | 330,5 |
Fosfat i mg | 273,0 | 68,3 |
Salt i gram | 0,5 | 0,1 |
Ingredienser
4 faste pærer
4 dl rødvin
2 dl vand
Saften fra ½ citron
150 gram sukker
1 stang kanel
3 hele nelliker
2 hele kardemommekapsler
1 stang vanilje
4 kugler god vaniljeis (200 g i alt ca.)