♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Marinerede bønner

Tilføj retten

4
Ikke fryseegnet
Marinerede bønner

Ingredienser


500 gram hericots verts (friske eller frosne)
2 stk. skalotteløg
2 stk. fed hvidløg
5 spsk. olivenolie
10 spsk. balsamico
5 spsk. vand
1 tsk. sukker

Sådan gør du:

  • De friske bønner nippes og skylles. Hvis du bruger frosne bønner, skal de blot tages ud af fryseren.
  • Bønnerne koges let i en gryde kun lige dækket af vand med en anelse salt. De er færdige, når de får en dejlig lysegrøn farve og stadig er sprøde, ca. 7 min. Hvis bønnerne er frosne koges de, indtil de ikke er frosne mere. Kogevandet sies derefter fra.
  • Løgene pilles og skæres i tynde skiver.
  • Olie, vand og eddike blandes sammen i en skål og smages til. Du kan evt. tilsætte en anelse sukker (smag dig frem).
  • Bland løgene sammen med bønnerne.
  • Vend løg og bønner i marinaden og lad dem marinere i 4 timer mindst og gerne længere.

Variation:


Tips:


Server bønnerne til fx grillmaden i stedet for alm. bønner eller tomatsalat.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal967,0241,8
Protein i gram12,03,0
Kulhydrat i gram60,015,0
Fedt i gram72,018,0
Kalium i mg1.231,0307,8
Kalium (kogt)952,0238,0
Fosfat i mg305,076,3
Salt i gram0,00,0

Ingredienser

500 gram hericots verts (friske eller frosne)
2 stk. skalotteløg
2 stk. fed hvidløg
5 spsk. olivenolie
10 spsk. balsamico
5 spsk. vand
1 tsk. sukker