Marinerede bønner
Ingredienser
500 gram hericots verts (friske eller frosne)
2 stk. skalotteløg
2 stk. fed hvidløg
5 spsk. olivenolie
10 spsk. balsamico
5 spsk. vand
1 tsk. sukker
Sådan gør du:
- De friske bønner nippes og skylles. Hvis du bruger frosne bønner, skal de blot tages ud af fryseren.
- Bønnerne koges let i en gryde kun lige dækket af vand med en anelse salt. De er færdige, når de får en dejlig lysegrøn farve og stadig er sprøde, ca. 7 min. Hvis bønnerne er frosne koges de, indtil de ikke er frosne mere. Kogevandet sies derefter fra.
- Løgene pilles og skæres i tynde skiver.
- Olie, vand og eddike blandes sammen i en skål og smages til. Du kan evt. tilsætte en anelse sukker (smag dig frem).
- Bland løgene sammen med bønnerne.
- Vend løg og bønner i marinaden og lad dem marinere i 4 timer mindst og gerne længere.
Variation:
Tips:
Server bønnerne til fx grillmaden i stedet for alm. bønner eller tomatsalat.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 967,0 | 241,8 |
Protein i gram | 12,0 | 3,0 |
Kulhydrat i gram | 60,0 | 15,0 |
Fedt i gram | 72,0 | 18,0 |
Kalium i mg | 1.231,0 | 307,8 |
Kalium (kogt) | 952,0 | 238,0 |
Fosfat i mg | 305,0 | 76,3 |
Salt i gram | 0,0 | 0,0 |
Ingredienser
500 gram hericots verts (friske eller frosne)
2 stk. skalotteløg
2 stk. fed hvidløg
5 spsk. olivenolie
10 spsk. balsamico
5 spsk. vand
1 tsk. sukker