Karameller
Ingredienser
250 g sukker
2 dl mørk sirup
2 spsk. vaniljesukker
2 1⁄2 dl piskefløde
25 g smør
1/4 tsk. salt
Sådan gør du:
- Kom sukkeret i en pande med høj kant.
- Lad det smelte og blive nøddebrunt.
- Lad karamellen koge, indtil den bliver som jævn grød.
- Fordel massen på en bageplade med bagepapir.
- Lad massen køle af og skær i små firkanter á 5-6 gram per stk.
Variation:
- Tilsæt eventuelt 1 knivspids pebermynteolie eller anden smagsgiver
- Du kan også tilsætte frugtfarve efter ønske
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 3.058,0 | 122,3 |
Protein i gram | 5,4 | 0,2 |
Kulhydrat i gram | 493,0 | 19,7 |
Fedt i gram | 115,0 | 4,6 |
Kalium i mg | 861,0 | 34,4 |
Kalium (kogt) | 861,0 | 34,4 |
Fosfat i mg | 155,0 | 6,2 |
Salt i gram | 2,5 | 0,1 |
Ingredienser
250 g sukker
2 dl mørk sirup
2 spsk. vaniljesukker
2 1⁄2 dl piskefløde
25 g smør
1/4 tsk. salt