Blinis med laks og avocado
Ingredienser
Blinis
100g hvedemel
50g boghvedemel
½ tsk. bagepulver
50 gram smør
2 æg
1½ dl havremælk
Olie til stegning
Fyld
1 modne avocadoer
1 spsk. friskpresset citronsaft
200 gram røget laks
Salt og peber
Sådan gør du:
- Rør hvedemel, boghvedemel og bagepulver sammen i en skål.
- Smelt smørret og lad det køle lidt af.
- Rør det smeltede smør sammen med æg og havremælk i en anden skål.
- Rør nu de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser
- Steg blinis på en almindelig pande (eller blinispande) med olie. Brug 1 spiseskefuld dej pr. pandekage.
- Vend pandekagerne, når der begynder at vise sig bobler på overfladen. Lad pandekagerne køle af på en tallerken.
- Mos avocadoerne med citronsaft og salt i en lille skål, indtil du får en blød avocadocreme.
- Fordel 1 teske avocadocreme på hver blini.
- Skær laksen ud i mindre stykker og fordel et lille stykke laks på hver blini og server straks.
Variation:
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.729,0 | 144,1 |
Protein i gram | 72,9 | 6,1 |
Kulhydrat i gram | 139,0 | 11,6 |
Fedt i gram | 95,5 | 8,0 |
Kalium i mg | 1.079,0 | 89,9 |
Kalium (kogt) | 1.079,0 | 89,9 |
Fosfat i mg | 641,0 | 53,4 |
Salt i gram | 7,4 | 0,6 |
Ingredienser
Blinis
100g hvedemel
50g boghvedemel
½ tsk. bagepulver
50 gram smør
2 æg
1½ dl havremælk
Olie til stegning
Fyld
1 modne avocadoer
1 spsk. friskpresset citronsaft
200 gram røget laks
Salt og peber