Mættende grønt tilbehør
Ingredienser
200 g kartofler
200 g gulerødder
1⁄2 broccoli (ca. 200 g)
1 rød peberfrugt
1 spsk. rapsolie
2 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen
Lidt salt
Evt. 1-2 tsk. sesamfrø
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 175 °C varmluft eller 190 °C almindelig ovn.
- Kartofler og gulerødder skrælles.
- Alle grøntsager skæres i mundrette stykker.
- Kog grøntsagerne 2 min. i rigeligt vand tilsat salt.
- Dryp grøntsagerne af og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Drys med olie, paprika og spidskommen, samt evt. en lille smule salt.
- Bag grøntsagerne til de er gyldne og sprøde i ca. 35 min.
- Drys evt. sesamfrø over retten.
Variation:
- Vælger du at drysse sesamfrø over, giver det 50 mg ekstra fosfat og 40 mg ekstra kalium.
Tips:
- Vælg de grøntsager, som er i sæson, fx broccoli og blomkål om sommeren. Så er det ofte muligt at finde friske, lokalt dyrkede versioner, og det er godt både for pengepung og bæredygtighed.
- Spis fx som tilbehør til forloren hare, citronbagt kalkun eller fiskefad.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 595,0 | 297,5 |
Protein i gram | 16,3 | 8,2 |
Kulhydrat i gram | 64,3 | 32,2 |
Fedt i gram | 24,3 | 12,2 |
Kalium i mg | 2.387,0 | 1.193,5 |
Kalium (kogt) | 1.740,0 | 870,0 |
Fosfat i mg | 457,0 | 228,5 |
Salt i gram | 3,3 | 1,7 |
Ingredienser
200 g kartofler
200 g gulerødder
1⁄2 broccoli (ca. 200 g)
1 rød peberfrugt
1 spsk. rapsolie
2 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen
Lidt salt
Evt. 1-2 tsk. sesamfrø