♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Pirogger med kartofler og ærter

Tilføj retten

14
Fryseegnet
Pirogger med kartofler og ærter

Ingredienser


Dej:
25 g gær
3 dl vand (lillefingervarmt)
1 tsk. salt
1 spsk. honning
40 g smeltet smør
500 g hvedemel

Fyld:
400 g kogte kartofler i tern
1 løg i tern
2 fed presset hvidløg
1 tsk. karry
Lidt smør eller olie
100 g frosne grønne ærter
Salt og peber
1 æg til pensling

Sådan gør du:

  • Obs. denne opskrift er lavet til personer, som ikke er i dialyse. Er du i dialyse, kan du læse mere under “variation i opskriften” nedenfor.
  • Bland gær med lillefingervarmt vand.
  • Tilsæt salt, honning og smeltet smør.
  • Ælt hvedemelet i til dejen er glat og smidig og lad dejen hæve 1 times tid.
  • Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem i letsaltet vand i 10 min.
  • Steg løg og hvidløg med karry på panden i lidt smør/olie.
  • Tilsæt de kogte kartofler og ærter og smag til med salt og peber.
  • Del dejen i 14 stykker, som først trilles til runde boller og dernæst rulles flade til en rund cirkel med en kagerulle.
  • Kom en klat fyld på midten, luk cirklen til en halvcirkel og brug en gaffel til at lukke dejen sammen hele vejen rundt.
  • Sæt de samlede pirogger på en bageplade og lad dem hæve i 15 min.
  • Pensl med sammenpisket æg og bag i ovnen ved 175 °C varmluft i 12-16 min.

Variation:


Tips:


  • Piroggerne kan fryses og kan haves med på farten.
  • Du kan variere krydderierne alt efter, hvad du godt kan lide.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal2.800,0200,0
Protein i gram70,05,0
Kulhydrat i gram476,034,0
Fedt i gram56,04,0
Kalium i mg3.080,0220,0
Kalium (kogt)3.080,0220,0
Fosfat i mg1.148,082,0
Salt i gram7,00,5

Ingredienser

Dej:
25 g gær
3 dl vand (lillefingervarmt)
1 tsk. salt
1 spsk. honning
40 g smeltet smør
500 g hvedemel

Fyld:
400 g kogte kartofler i tern
1 løg i tern
2 fed presset hvidløg
1 tsk. karry
Lidt smør eller olie
100 g frosne grønne ærter
Salt og peber
1 æg til pensling