♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Risengrød

Tilføj retten

1
Ikke fryseegnet
Risengrød

Ingredienser


½ dl grødris (45 g)
½ dl vand
½ dl piskefløde 38 %
2 dl vand
1 smørklat (1 tsk./ 5 gram usaltet smør)
1 tsk. kanelsukker (1 dl sukker + 1-2 tsk. kanel efter smag. Gem resten til næste gang, du skal have risengrød)

Sådan gør du:

  • Bland ½ dl vand og grødris i gryden og bring det i kog.
  • Tilsæt piskefløde og 2 dl vand og rør i det, indtil det koger.
  • Lad grøden koge ved svag varme i ca. 45 minutter, indtil den er tyk.
  • Spis grøden med en smørklat og kanelsukker

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
  • Hvis du har behov for at spare på protein, er det godt at vide, at denne risengrød har et lavt indhold af protein.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du også koge risengrød på mælk i stedet for at bruge piskefløde og vand.

Tips:


  • Du kan altid bruge piskefløde og vand i madlavningen, hvor du ellers ville have brugt mælk. I denne portion sparer du 325 mg kalium og 200 mg fosfat ved at bruge piskefløde og vand frem for sødmælk.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal395,0395,0
Protein i gram4,04,0
Kulhydrat i gram42,042,0
Fedt i gram24,024,0
Kalium i mg120,0120,0
Kalium (kogt)120,0120,0
Fosfat i mg75,075,0
Salt i gram0,00,0

Ingredienser

½ dl grødris (45 g)
½ dl vand
½ dl piskefløde 38 %
2 dl vand
1 smørklat (1 tsk./ 5 gram usaltet smør)
1 tsk. kanelsukker (1 dl sukker + 1-2 tsk. kanel efter smag. Gem resten til næste gang, du skal have risengrød)