♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Rødkål

Tilføj retten

10
Ikke fryseegnet
Rødkål

Ingredienser


½ rødkål (ca. 400 g)
40 g usaltet smør
2 spsk. sukker (ca. 30 g)
2 dl ribsgelé
1 dl eddike
Vand

Sådan gør du:

  • Snit rødkålen fint og kog den i vand tilsat salt (1 tsk. salt til 1 l vand) i 5 minutter.
  • Hæld kålen i en si og kassér kogevandet.
  • Smelt smørret i en gryde og kom rødkålen i.
  • Kom sukker over rødkålen og lad det svitse i ca. 10 min.
  • Tilsæt ribsgelé, eddike og vand, så det lige dækker kålen.
  • Lad kålen simre i en times tid. Hvis kålen koger tør, kan der tilsættes ekstra vand.

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.

Tips:


  • Gem rødkålen i syltetøjsglas i køleskabet. Skyl evt. syltetøjsglas med Atamon, inden kålen kommes i. Så har du rødkål til hele vinteren.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal1.500,0150,0
Protein i gram7,00,7
Kulhydrat i gram290,029,0
Fedt i gram35,03,5
Kalium i mg1.550,0155,0
Kalium (kogt)1.200,0120,0
Fosfat i mg220,022,0
Salt i gram0,40,0

Ingredienser

½ rødkål (ca. 400 g)
40 g usaltet smør
2 spsk. sukker (ca. 30 g)
2 dl ribsgelé
1 dl eddike
Vand