Rødkål
Ingredienser
½ rødkål (ca. 400 g)
40 g usaltet smør
2 spsk. sukker (ca. 30 g)
2 dl ribsgelé
1 dl eddike
Vand
Sådan gør du:
- Snit rødkålen fint og kog den i vand tilsat salt (1 tsk. salt til 1 l vand) i 5 minutter.
- Hæld kålen i en si og kassér kogevandet.
- Smelt smørret i en gryde og kom rødkålen i.
- Kom sukker over rødkålen og lad det svitse i ca. 10 min.
- Tilsæt ribsgelé, eddike og vand, så det lige dækker kålen.
- Lad kålen simre i en times tid. Hvis kålen koger tør, kan der tilsættes ekstra vand.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
Tips:
- Gem rødkålen i syltetøjsglas i køleskabet. Skyl evt. syltetøjsglas med Atamon, inden kålen kommes i. Så har du rødkål til hele vinteren.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.500,0 | 150,0 |
Protein i gram | 7,0 | 0,7 |
Kulhydrat i gram | 290,0 | 29,0 |
Fedt i gram | 35,0 | 3,5 |
Kalium i mg | 1.550,0 | 155,0 |
Kalium (kogt) | 1.200,0 | 120,0 |
Fosfat i mg | 220,0 | 22,0 |
Salt i gram | 0,4 | 0,0 |
Ingredienser
½ rødkål (ca. 400 g)
40 g usaltet smør
2 spsk. sukker (ca. 30 g)
2 dl ribsgelé
1 dl eddike
Vand