Couscoussalat med tranebær, citron og olivenolie
Ingredienser
1 dl rå couscous (ca. 75 g)
1 spsk. olivenolie (13,5 g)
1 tsk. citronsaft (ca. 5 g)
1 knivspids peber (0,15 g)
1 lille forårsløg (ca. 10 g)
½ dl persille (12 g)
Ca. 20-30 stk. tørrede tranebær (25 g)
Sådan gør du:
- Kog couscous efter pakkens anvisning og lad den evt. køle af.
- Bland olivenolie med citron og peber og bland det sammen med couscous.
- Hak forårsløg, persille og tranebær og bland det i.
- Pynt evt. med lidt persille på toppen og servér.
- Kan spises varm eller kold
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
Tips:
- Der er forskel på indholdet af kalium i frugt og grønt. I 25 gram tørrede tranebær, som er brugt her, er der kun 12 mg kalium og 2 mg fosfat. De er derfor gode at anvende i salater.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 480,0 | 240,0 |
Protein i gram | 10,0 | 5,0 |
Kulhydrat i gram | 74,0 | 37,0 |
Fedt i gram | 14,0 | 7,0 |
Kalium i mg | 210,0 | 105,0 |
Kalium (kogt) | 210,0 | 105,0 |
Fosfat i mg | 140,0 | 70,0 |
Salt i gram | 0,0 | 0,0 |
Ingredienser
1 dl rå couscous (ca. 75 g)
1 spsk. olivenolie (13,5 g)
1 tsk. citronsaft (ca. 5 g)
1 knivspids peber (0,15 g)
1 lille forårsløg (ca. 10 g)
½ dl persille (12 g)
Ca. 20-30 stk. tørrede tranebær (25 g)