Tarteletter med høns i asparges
Ingredienser
200 g kyllingefileter
2 dl vand
130 g (ca. ½ dåse) aspargessnitter (eller friske hvide asparges)
20 g smør, usaltet
1 spsk. hvedemel
½ dl piskefløde
1½ dl kogevand
6 stk. tarteletter (obs. Indholdet er beregnet ud fra ingredienser og er ikke producenternes oplysninger)
Peber
Sådan gør du:
- Læg kyllingefileter i en gryde. Først skal de op og koge og derefter simre i 15-20 minutter afhængig af størrelsen. Gem vandet til sovsen.
- Aspargessnitter hældes i en sigte og skylles let. Lad dem dryppe af. Hvis der bruges friske hvide asparges, så skræl dem, skær dem i tern og kog dem i et par minutter i vand tilsat salt (1 tsk. salt pr. 1 liter vand).
- Smør smeltes, og mel piskes i til en melbolle.
- Piskefløde og kogevand fra kyllingen blandes og piskes i melbollen lidt efter lidt. Kog op og lad det koge igennem et par minutter. Tilsæt evt. lidt mere kogevand, hvis sovsen er blevet for tyk.
- Riv kylling i mindre stykker med to gafler og tilsæt kylling, asparges og lidt peber til sovsen.
- Lun tarteletter i ovnen.
- Fyld tarteletterne med fyldet og drys evt. med lidt persille.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du reducere mængden af kylling til 100-150 gram. Du kan evt. fordele 1-2 tarteletter mere pr. person, hvis du ikke bliver mæt.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du evt. bruge mælk fremfor piskefløde og vand.
Tips:
- Kylling er godt at bruge til frokost dagen efter. Enten i en hønsesalat eller som pålæg med en stribe mayonnaise og et drys karry.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 920,0 | 460,0 |
Protein i gram | 47,0 | 23,5 |
Kulhydrat i gram | 42,0 | 21,0 |
Fedt i gram | 62,0 | 31,0 |
Kalium i mg | 840,0 | 420,0 |
Kalium (kogt) | 840,0 | 420,0 |
Fosfat i mg | 480,0 | 240,0 |
Salt i gram | 1,4 | 0,7 |
Ingredienser
200 g kyllingefileter
2 dl vand
130 g (ca. ½ dåse) aspargessnitter (eller friske hvide asparges)
20 g smør, usaltet
1 spsk. hvedemel
½ dl piskefløde
1½ dl kogevand
6 stk. tarteletter (obs. Indholdet er beregnet ud fra ingredienser og er ikke producenternes oplysninger)
Peber