♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Tarteletter med høns i asparges

Tilføj retten

2
Fryseegnet
Tarteletter

Ingredienser


200 g kyllingefileter
2 dl vand
130 g (ca. ½ dåse) aspargessnitter (eller friske hvide asparges)
20 g smør, usaltet
1 spsk. hvedemel
½ dl piskefløde
1½ dl kogevand
6 stk. tarteletter (obs. Indholdet er beregnet ud fra ingredienser og er ikke producenternes oplysninger)
Peber

Sådan gør du:

  • Læg kyllingefileter i en gryde. Først skal de op og koge og derefter simre i 15-20 minutter afhængig af størrelsen. Gem vandet til sovsen.
  • Aspargessnitter hældes i en sigte og skylles let. Lad dem dryppe af. Hvis der bruges friske hvide asparges, så skræl dem, skær dem i tern og kog dem i et par minutter i vand tilsat salt (1 tsk. salt pr. 1 liter vand).
  • Smør smeltes, og mel piskes i til en melbolle.
  • Piskefløde og kogevand fra kyllingen blandes og piskes i melbollen lidt efter lidt. Kog op og lad det koge igennem et par minutter. Tilsæt evt. lidt mere kogevand, hvis sovsen er blevet for tyk.
  • Riv kylling i mindre stykker med to gafler og tilsæt kylling, asparges og lidt peber til sovsen.
  • Lun tarteletter i ovnen.
  • Fyld tarteletterne med fyldet og drys evt. med lidt persille.

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du reducere mængden af kylling til 100-150 gram. Du kan evt. fordele 1-2 tarteletter mere pr. person, hvis du ikke bliver mæt.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du evt. bruge mælk fremfor piskefløde og vand.

Tips:


  • Kylling er godt at bruge til frokost dagen efter. Enten i en hønsesalat eller som pålæg med en stribe mayonnaise og et drys karry.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal920,0460,0
Protein i gram47,023,5
Kulhydrat i gram42,021,0
Fedt i gram62,031,0
Kalium i mg840,0420,0
Kalium (kogt)840,0420,0
Fosfat i mg480,0240,0
Salt i gram1,40,7

Ingredienser

200 g kyllingefileter
2 dl vand
130 g (ca. ½ dåse) aspargessnitter (eller friske hvide asparges)
20 g smør, usaltet
1 spsk. hvedemel
½ dl piskefløde
1½ dl kogevand
6 stk. tarteletter (obs. Indholdet er beregnet ud fra ingredienser og er ikke producenternes oplysninger)
Peber