♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Fiskefrikadeller

Tilføj retten

9
Fryseegnet
Fiskefrikadeller

Ingredienser


250 g rå lyssej eller anden rå fisk
1 knivspids salt
¼ tsk. peber
1 lille løg (ca. 50 g)
1 æggehvide (eller 1 bæger med 1½ æggehvide uden tilsat fosfat)
1½ spsk. rismel (ca. 15 g) (du kan også sagtens bruge hvedemel)
50 g risdrik eller anden plantedrik uden tilsat fosfat
½ dl persille (12 g)
½ dl dild (17 g)
Ca. 1 spsk. usaltet smør (15 g) eller oliemargarine
2 spsk. citronsaft (ca. 30 g)

Sådan gør du:

  • Hak lyssejen til en fars med en kniv eller gennem en kødhakker.
  • Bland farsen med salt, peber, løg, æggehvide, rismel og risdrik.
  • Skyl og hak persille og dild og bland krydderurterne i farsen.
  • Varm en pande med smørret. Form farsen til frikadeller og steg dem gyldne. Servér med citronsaft.
  • Spis 3-4 stk. til den varme mad, eller brug dem kolde på et stykke rugbrød dagen efter.

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du sagtens bruge denne opskrift. Lad dog fiskefrikadellerne fylde mindst på din tallerken og spis i stedet mere tilbehør af fx ris/ pasta og en salat eller rugbrød til.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du bruge 1 helt æg i stedet for kun at bruge æggehviden og mælk i stedet for risdrik.

Tips:


  • I mange supermarkeder kan du få færdiglavet fiskefars lige til at komme på panden. Det er et fint alternativ, hvis du ikke har tid eller overskud til at røre farsen selv. Vær opmærksom på, at indholdet af salt er højere, end hvis du selv tilbereder farsen fra bunden.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal420,046,7
Protein i gram50,05,6
Kulhydrat i gram23,02,6
Fedt i gram14,01,6
Kalium i mg1.270,0141,1
Kalium (kogt)1.270,0141,1
Fosfat i mg550,061,1
Salt i gram1,00,1

Ingredienser

250 g rå lyssej eller anden rå fisk
1 knivspids salt
¼ tsk. peber
1 lille løg (ca. 50 g)
1 æggehvide (eller 1 bæger med 1½ æggehvide uden tilsat fosfat)
1½ spsk. rismel (ca. 15 g) (du kan også sagtens bruge hvedemel)
50 g risdrik eller anden plantedrik uden tilsat fosfat
½ dl persille (12 g)
½ dl dild (17 g)
Ca. 1 spsk. usaltet smør (15 g) eller oliemargarine
2 spsk. citronsaft (ca. 30 g)