Lasagne
Ingredienser
150 gram hakket kød (oksekød eller kylling)
½ portion tomatsovs (se vores opskrift på tomatsovs)
1 spsk. olie/oliemargarine
1½ dl vand
3 spsk. flødeost/friskost (ca. 45 gram)
1 knivspids stødt muskatnød
4 stk. lasagneplader (ca. 100 gram)
2 spsk. rasp (ca. 15 g)
2 spsk. frisk oregano (kan også være basilikum eller andre krydderurter)
Sådan gør du:
- Kød svitses på panden. Tomatsovs tilsættes.
- Vand varmes i en gryde og flødeost tilsættes. Smages til med muskatnød.
- Kødsovs, ostesovs og lasagneplader lægges skiftevis i et ovnfast fad. Start og slut med ostesovs. Drysses med rasp.
- Bages ved 200 grader i ca. 30 minutter. Lad gerne lasagnen stå og trække et kvarters tid, inden den serveres.
- Server med et drys hakket frisk oregano.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du fx bruge 75-100 gram kød i stedet og nøjes med 2 spsk. friskost/flødeost. Du kan evt. bruge 6 lasagneplader fremfor 4.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du sagtens bruge denne opskrift, som den står her.
Tips:
- Mange forbinder lasagne med masser af ost. Denne lasagne er lavet med flødeost/friskost i ostesovsen, da det har et lavere indhold af fosfat end f.eks. skæreost og parmesan. Hvis du tilsætter 20 gram revet ost på toppen, får du 100 mg fosfat mere i hele retten.
- Mængden af kalium falder en smule efter tilberedning af grøntsager til tomatsovs.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.110,0 | 555,0 |
Protein i gram | 52,0 | 26,0 |
Kulhydrat i gram | 102,0 | 51,0 |
Fedt i gram | 52,0 | 26,0 |
Kalium i mg | 1.550,0 | 775,0 |
Kalium (kogt) | 1.440,0 | 720,0 |
Fosfat i mg | 600,0 | 300,0 |
Salt i gram | 1,8 | 0,9 |
Ingredienser
150 gram hakket kød (oksekød eller kylling)
½ portion tomatsovs (se vores opskrift på tomatsovs)
1 spsk. olie/oliemargarine
1½ dl vand
3 spsk. flødeost/friskost (ca. 45 gram)
1 knivspids stødt muskatnød
4 stk. lasagneplader (ca. 100 gram)
2 spsk. rasp (ca. 15 g)
2 spsk. frisk oregano (kan også være basilikum eller andre krydderurter)