Hvide asparges med rejer og dressing
Ingredienser
5 stk. hvide asparges (ca. 80 g)
1 dl græsk yoghurt 10 % (100 g)
1 spsk. citronsaft (ca. 15 g)
0,5 tsk. hvidløgspulver
0,5 dl purløg (ca. 9 g)
0,5 dl dild (ca. 8,5 g)
2 dl rejer i lage eller fra frost (ca. 100 gram)
Peber
Sådan gør du:
- Knæk den nederste trevlede del af aspargesen. Skræl ⅔ af aspargesen, fra den buede spids til bunden. Skær dem over i 2-3 stykker.
- Kog aspargesene i ca. 5 minutter i vand tilsat salt (1 tsk. pr. 1 liter vand). Kassér kogevandet, og lad aspargesene køle af i en sigte.
- Rør græsk yoghurt, citronsaft og hvidløgspulver sammen. Snit purløg og dild fint og bland i dressingen. Smag til med peber.
- Rejer i lage skal skylles, da lagen indeholder meget salt.
- Anret de afkølede asparges med den hvide dressing og rejer på toppen.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du skære ned til 1 dl rejer. Spis evt. et stykke brød til, hvis du er mere sulten.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået en nyretransplantation, kan du sagtens bruge denne opskrift. Vælge evt. 0,2% græsk yoghurt til dressing, hvis du vil spare på fedt.
Tips:
- Hvis rejerne er i lage, er det en god idé at skylle dem, da der er meget salt i lagen. Hvis det er fra frost, skal de tages op et par timer før.
- Hvide asparges har en kort sæson fra start maj til omkring Sankt Hans. Brug gerne de friske asparges i den periode og nyd dem. De indeholder ca. 170 mg kalium pr. 100 gram og er en af de grøntsager, der indeholder mindst kalium.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 240,0 | 240,0 |
Protein i gram | 23,0 | 23,0 |
Kulhydrat i gram | 10,0 | 10,0 |
Fedt i gram | 12,0 | 12,0 |
Kalium i mg | 500,0 | 500,0 |
Kalium (kogt) | 460,0 | 460,0 |
Fosfat i mg | 250,0 | 250,0 |
Salt i gram | 2,8 | 2,8 |
Ingredienser
5 stk. hvide asparges (ca. 80 g)
1 dl græsk yoghurt 10 % (100 g)
1 spsk. citronsaft (ca. 15 g)
0,5 tsk. hvidløgspulver
0,5 dl purløg (ca. 9 g)
0,5 dl dild (ca. 8,5 g)
2 dl rejer i lage eller fra frost (ca. 100 gram)
Peber