Kyllingefrikadeller
Ingredienser
400 g hakket kyllingekød (1 pakke)
1 æggehvide (eller 1 bæger med 1½ æggehvide uden tilsat fosfat)
1 dl havregryn (35 g)
1 mellemstort rødløg (100 g)
1 dl frisk basilikum (10 g)
½ tsk. peber (1,5 g)
1 spsk. olivenolie eller flydende oliemargarine til stegning (14 g)
Sådan gør du:
- Rør det hakkede kyllingekød sammen med æggehvide, havregryn, hakket rødløg og hakket basilikum. Krydr med peber.
- Varm en pande op med 1 spsk. olivenolie. Form farsen til frikadeller og steg dem, til de er gyldne og har fået stegeskorpe.
- Kan også laves i ovn. Læg frikadellerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 20-25 minutter ved 200 grader.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du sagtens bruge denne opskrift. Lad kyllingefrikadellerne fylde mindst på din tallerken og spis i stedet mere tilbehør af fx ris/ pasta og en salat.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du bruge 1 helt æg i stedet for kun at bruge æggehviden.
Tips:
- Æggeblomme har et højt indhold af fosfat. I farsretter kan du sagtens nøjes med hviden eller vælge pasteuriserede æggehvider. I sidstnævnte skal du være opmærksom på, at nogle producenter tilsætter fosfat.
- Opskriften giver 12 frikadeller. Vi har beregnet med to frikadeller til hver portion.
- Vil du høre Nyreforeningens diætist Sofie Wendelboe fortælle om kyllingefrikadellerne, så se her
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 816,0 | 136,0 |
Protein i gram | 96,0 | 16,0 |
Kulhydrat i gram | 27,0 | 4,5 |
Fedt i gram | 34,0 | 5,7 |
Kalium i mg | 1.680,0 | 280,0 |
Kalium (kogt) | 1.680,0 | 280,0 |
Fosfat i mg | 960,0 | 160,0 |
Salt i gram | 0,2 | 0,0 |
Ingredienser
400 g hakket kyllingekød (1 pakke)
1 æggehvide (eller 1 bæger med 1½ æggehvide uden tilsat fosfat)
1 dl havregryn (35 g)
1 mellemstort rødløg (100 g)
1 dl frisk basilikum (10 g)
½ tsk. peber (1,5 g)
1 spsk. olivenolie eller flydende oliemargarine til stegning (14 g)