Citronbagt kalkunbryst med bacon og timian
Ingredienser
175 g kalkunbryst
1 lille løg (ca. 50 g)
2 små fed hvidløg (ca. 4 g)
4 tsk. usaltet smør (ca. 20 g) eller oliemargarine
1 tsk. tørret timian
1 spsk. citronsaft (fra ½ citron/15 g)
2 tsk. revet citronskal (fra ½ citron/10 g)
2 skiver bacon (ca. 20 g)
Sådan gør du:
- Brun kalkunbrystet i lidt olie.
- Blend løg, hvidløg, smør, timian, peber, citronsaft og revet citronskal sammen til en marinade. Brug evt. minihakker.
- Læg kalkunbrystet i et ovnfast fad og massér marinaden godt ind i kødet (dette kan med fordel gøres et par timer før, så kødet kan trække ekstra smag).
- Pak kalkunen ind i bacon og bag ved 180 grader i almindelig ovn i ca. 20 minutter alt efter størrelsen på kalkunbrystet.
- Kødet skal være lyst men stadig saftigt.
- Spis f.eks. sammen med perlebygsalat (se vores opskrift på perlebygsalat).
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du reducere til 100 gram kalkunbryst. Spis evt. lidt mere perlebygsalat eller spis et stykke brød til.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du sagtens anvende denne opskrift.
Tips:
- Frys gerne bacon ned, så har du til en anden dag. Klip pakken over i 3 dele, så behøver du ikke have fat i alle skiverne. Gem løg i en bøtte med låg i køleskabet og skær løbende skiver af.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 430,0 | 215,0 |
Protein i gram | 42,0 | 21,0 |
Kulhydrat i gram | 7,0 | 3,5 |
Fedt i gram | 26,0 | 13,0 |
Kalium i mg | 620,0 | 310,0 |
Kalium (kogt) | 620,0 | 310,0 |
Fosfat i mg | 330,0 | 165,0 |
Salt i gram | 0,9 | 0,4 |
Ingredienser
175 g kalkunbryst
1 lille løg (ca. 50 g)
2 små fed hvidløg (ca. 4 g)
4 tsk. usaltet smør (ca. 20 g) eller oliemargarine
1 tsk. tørret timian
1 spsk. citronsaft (fra ½ citron/15 g)
2 tsk. revet citronskal (fra ½ citron/10 g)
2 skiver bacon (ca. 20 g)