♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Arme riddere

Tilføj retten

1
Ikke fryseegnet
Armeriddere

Ingredienser


1 æggehvide (eller 1 bæger med 1½ æggehvide uden tilsat fosfat)
½ dl havredrik (alternativt 1 spsk. piskefløde + fyld op til ½ dl med vand)
1 spsk. sukker (ca. 14 g)
½ tsk. stødt kanel (ca. 2 g)
2 skiver toastbrød (ca. 80 g)
2 tsk. usaltet smør (ca. 10 gram)

Sådan gør du:

  • Pisk æggehvider, havredrik, sukker og kanel sammen.
  • Dyp brødet i blandingen.
  • Steg brødet i smør ved middel varme i ca. 4 minutter på hver side, indtil de er gyldne (drys evt. en lille smule rørsukker på, når brødet er stegt, så de karamelliserer en smule).
  • Spis dem varme som de er eller med hytteost eller blåbærkompot (se vores opskrift på blåbærkompot).
  • Vær opmærksom på, at saltindholdet i udregningen hovedsageligt kommer fra brødet og kan derfor muligvis mindskes ved valg af
    saltfattigt brød.

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du vælge at spise retten med blåbærkompot eller syltetøj fremfor med hytteost.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået en nyretransplantation, kan du vælge almindelig mælk i stedet for havredrik.

Tips:


  • Brød indeholder ofte meget salt. Vælg derfor Nøglehulsmærket brød, hvis du gerne vil spare på saltet.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal375,0375,0
Protein i gram10,010,0
Kulhydrat i gram57,057,0
Fedt i gram11,011,0
Kalium i mg165,0165,0
Kalium (kogt)164,0164,0
Fosfat i mg80,080,0
Salt i gram1,11,1

Ingredienser

1 æggehvide (eller 1 bæger med 1½ æggehvide uden tilsat fosfat)
½ dl havredrik (alternativt 1 spsk. piskefløde + fyld op til ½ dl med vand)
1 spsk. sukker (ca. 14 g)
½ tsk. stødt kanel (ca. 2 g)
2 skiver toastbrød (ca. 80 g)
2 tsk. usaltet smør (ca. 10 gram)